Zeg je Pasen, dan zeg je paasbrunch. Een hele tafel vol lekkers om uit te kiezen: dat is precies waar wij van houden. En tijdens de paasdagen is het extra leuk om je baksels te versieren met paaseitjes, bloemen en fruit.
Wil je je tafel extra feestelijk aankleden, kies dan een mooi tafelkleed, zet een vrolijk (droog)boeket op tafel en serveer je drankjes in mooie glazen. Zijn er kleine bakkertjes bij, vergeet dan niet de eitjes om te verstoppen in de tuin! Of verstop ze in deze piñata taart.
Hot cross buns
Hot cross buns herken je door het kruis bovenop. Dit lekkere Australische broodje wordt volgens traditie op Goede Vrijdag gegeten, maar misstaat ook zeker niet bij je brunch. Lekker met whipped butter en zelfgemaakte jam.
Cupcakes bij de paasbrunch
Met cupcakes kun je eindeloos variëren en met dit handige basisrecept zit je sowieso goed. Kies een lekkere toppping zoals fondant, cream cheese frosting, botercrème, slagroom, eetbare bloemen en/of paassprinkels. Decoreer ze natuurlijk in elk geval met paaseitjes!
Paastulband
Een tulband is altijd een goed idee, maar vooral op je paastafel. Maak ‘m extra speciaal door hem te versieren met cream cheese frosting, botercrème of gesmolten chocolade. Versier met kleine paaseitjes en voilà! Een lekkere én mooie paastulband is geboren.
Basisrecept voor tulband
Liever een variatie op de klassieke tulband maken? Maak dan een citroentulband, fruitige tulband of een tulband met perzik en lavendel.
Cake met fruit en eetbare bloemen
Je paasbrunch is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere en makkelijke cake op tafel. Deze cake is geschikt voor beginnende bakkers, maar geeft door de eetbare bloemen, het fruit en de crème bovenop een spectaculair en super smakelijk resultaat! Voor liefhebbers van kaneel en aardbeien.
Worteltaart met roomkaas mousse
Worteltaart is een gegarandeerde hit bij elke paasbrunch:
Wil je extra uitpakken, dan is deze worteltaart met roomkaas mousse en fantastische decoratie iets voor jou. Een recept voor de gevorderde bakker en je moet de tijd nemen om hem te bakken. Maar als ‘ie dan staat, is het een pareltje op tafel!
Worteltaart met roomkaas mousse
Meringue bij de paasbrunch
Ben je een liefhebber van meringue, dan kan je daar eindeloos veel kanten op. Onze favoriet? Een mooie citroen meringue. De kracht van dit taartje zit hem in de combinatie van 3 lagen die variëren in smaak en textuur. Een knapperige taartbodem, een laag zoetzure citroencrème en een flinke dot meringue bovenop. Gebruik deze tips en dit klassieke basisrecept. Zo serveer je een prachtige tarte au citron.
Franse klassieker: Citroen Meringue Taart
Nog zo’n blikvanger: vogelnestjes van meringue. In deze video zie je hoe je ze maakt!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.