Oranje soesjes, wij kunnen geen Koningsdag zonder! Een lekker kleine en handzame lekkernij en een stuk minder geknoei dan die andere klassieker, de oranje tompouce. En het leuke is: je kan het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wil! Kies je voor de simpele of een uitgebreide variant?
Oranje soezen maken
Oranje soesjes zijn leuk en lekker om zelf te maken, maar een soezenbeslag maken kan best een uitdaging zijn voor de beginnende bakker. Wil je een gegarandeerd goed resultaat deze Koningsdag? Koop dan kant-en-klare soezen en maak de oranje fondant zelf. Zo heb je een lekker en gezellig schaaltje op tafel staan tijdens Koningsdag! Extra feestelijk: dip ze in de rood-wit-blauwe sprinkels.
Robèrt laat zien hoe je zelf fondant maakt
Soezen voor ervaren bakkers
Wil je van begin tot eind je eigen soezen maken? Wij hebben hét recept om je gasten tijdens Koningsdag mee te verrassen! Het geheim van een goede soes zit in het garen van het deeg, dus let daar goed op. Maar met een soezendeeg in je bakarsenaal zul je zien dat je een hoop leuke baksels kan maken!
Top de soesjes af met oranje fondant om ze helemaal in Koningsdagsferen te krijgen.
Chique soes voor experts
Heb je zin om deze Koningsdag flink uit te pakken? Dan hebben we nog een recept voor je. Deze chique soezen, met sinaasappelcrème en meringue, geven jouw Koningsdag echt een vorstelijk tintje. Let op: voor de gevorderde bakker.
Zelf tompoucen maken
Toch liever een andere Koningsdag klassieker serveren? Robèrt deelt zijn recept voor zijn royale oranje tompoucen. De tompouce wordt gemaakt van bladerdeeg, banketbakkersroom én een laagje Zwitserse room. Uiteraard afgesmeerd met een mooi oranje fondantlaagje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.