Door de jaren heen zijn er enorm veel oranje baksels voorbij gekomen tijdens de seizoenen van Heel Holland Bakt. We voorzien je graag van de nodige oranje-inspiratie. Met deze recepten zit jij er warmpjes bij op Koningsdag!
Oranje slof met chocolade
Een sloffenbodem, gevuld met pistachespijs… Dat klinkt al lekker, maar nog niet echt oranje. Toch past hij goed in dit rijtje thuis, want Pauline – de bakker van dit taartje – maakt hem compleet met een mandarijntjes crème en Zwitserse meringue. De mooie chocoladedecoraties bovenop maken het lekker koninklijk en feestelijk. Van dit fraaie gebakje kun je toch al snel royaal genieten met een man of zes.
Scoorkoppen
Als je wit scoren bij je gasten dan zet je natuurlijk deze Scoorkoppen van thuisbakker Cynthia op tafel. Lekkere soezen met een oranje chocolade topping en gekleurde toefjes slagroom. Speciaal voor het EK 2021 bedacht ze het recept. Een feestje om te maken én om op te eten. Als Oranje speelt, maar ook op de kleedjesmarkt tijdens Koningsdag!
Recept voor spekkoek
Een spekkoek die volledig past binnen het rood-wit-blauw en oranje thema. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat. Dit taartje is een echt spek-takel. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook zeker qua smaak. Hij is lekker kruidig, zoals je van een echte spekkoek mag verwachten. Maar dat is niet alles! Er zit namelijk ook nog blanke rum, gedroogde pruimen en wat vijgenjam door.
Alles over spekkoek Spek-takel van Oranje
Chipolataart
In het begin van de negentiende eeuw maakte een Nederlander een goed gevulde pudding met stukjes koek, rozijnen, likeur en sukade. Het was de allereerste versie van de oer-Hollandse chipolatapudding die we vandaag de dag nog kennen. Inmiddels kennen we chipolata ook in de vorm van een taart. De eerste versie daarvan stamt uit 1875. De versie van Aat stamt uit 2015 en is hartstikke oranje. En hartstikke lekker natuurlijk.
Alles over chipolatataart Chipolaat
Oranje tompouce
Is er iets Hollandser dan de enige echte oranje tompouce? Dit vorstelijke lekkernij in oranje jasje is een ultiem genot voor het oog en voor je smaakpapillen. Hij wordt gemaakt van bladerdeeg, een laagje banketbakkersroom, een laag Zwitserse room en natuurlijk een mooi oranje fondantlaagje. Robèrt laat je zien hoe je hem maakt.
Oranje soezen
Krokante soezen met een oranje dakje en een vulling van sinaasappel & Grand Marnier. Dat is alles wat je wilt toch? Zoek niet verder, want Farida heeft het recept voor je klaarstaan. Ze maakt 3 soorten soezen, maar voor een Hollands feestje is de oranje natuurlijk onze favoriet.
Oranje boven confituretaart
Van deze grote confituretaart kun je genieten met een heel gezelschap. Hij is niet helemaal oranje boven, maar er gaat wel een oranje sinaasappelroom op het bladerdeeg. En daar komt lekker vers fruit op in de kleuren van de Nederlandse vlag. Rode frambozen, witte aardbeien (die zijn bijzonder!) en blauwe bessen.
Appeltjes van Oranje
Als je zin hebt om uit te pakken en een hele grote taart op tafel te zetten, dan is deze Appeltjes van Oranje van Emma wat voor jou. De cake is gemaakt met bloedsinaasappel en ze vult hem met limoen-bloedsinaasappelcurd en een sinaasappelroom. Lekker zomers, fris en fruitig!
Taart met sinaasappelbotercrème
Als er 1 taart in dit rijtje is die Oranje Boven schreeuwt, dan is het deze taart van Matthieu wel. Het amandelbiscuit is in rood, wit en blauw en daartussen komen lagen oranje sinaasappelbotercrème. De taart wordt afgewerkt met rode, witte en blauwe marsepein, abrikozenjam en sinaasappellikeur.
Taart met sinaasappelbotercrème Zo maak je zelf sinaasappellikeur
Oranje toren van macarons
Een spektakel om te zien en makkelijk om uit te delen. Zet deze macarontoren op tafel en de trofee is eigenlijk al binnen. Rutger vult de macarons met sinaasappel-chocoladevulling en frambozenvulling. Door het macaron-beslag gaat een vleugje cacao.
Taartje van Suzette
Zet deze taart van Thijs op tafel en je haalt een waar spektakel in huis. Met flinterdunne flensjes, mandarijnen crème, karamel, gekarameliseerde amandelen, sinaasappel karamelsaus en sinaasappellikeur die aan tafel wordt aangestoken! Dat is nog eens feest op tafel.
Oranje Arnhems meisje
En ben je nu nog niet uitgebakken? Ga dan eens aan de slag met de oranje abrikozensloffen van Robèrt! Je vindt het recept op MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.