Voor deze cheesecake in een glaasje heb je geen oven nodig. Handig! Je maakt ‘m met appel en karamel. Je kunt dit toetje goed voorbereiden en ook makkelijk het recept verdubbelen voor meer gasten. De karamelsaus voor dit recept kun je zelf maken, maar ook kant-en-klaar kopen om het jezelf makkelijker te maken.
Cheesecake met appel en karamel
Let op: een gedeelte van dit dessertje moet je een uur laten opstijven in de koelkast.
Dit heb je nodig voor 4 personen
100 gram koekjes naar keuze
(bijvoorbeeld zandkoekjes, digestives of bastognekoekjes)
200 gram (plantaardige) slagroom
130 gram kristalsuiker
200 gram (vegan) roomkaas
2 appels
Kaneel
Karamelsaus (zelf karamelsaus maken doe je zo)
4 glazen of kleine potjes
Zo maak je het
Verkruimel de koekjes. Klop de slagroom met 100 gram suiker stijf. Voeg de roomkaas toe aan de slagroom en mix tot een geheel. Verdeel de koekkruimels over de 4 glaasjes. Schep daarop om en om het roomkaasmengsel. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.
Snijd de appel in kleine stukjes. Verwarm de boter in de pan en bak de appel. Bestrooi met kaneel. Meng de appel met de karamelsaus. Schep een laag van het appelmengsel op de gevulde glaasjes. Serveer direct.
Smaakt dit naar meer? Hier vind je een verzameling van de lekkerste cheesecakes op deze website. Ook lekker: frambozen cheesecake in een glaasje.
Meer lekkere recepten met appel?
Lactosevrije appelcake
Makkelijke appelringen
Appel met bladerdeeg
Bekijk ook deze lekkere stoofperen cheesecake van MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.