Terwijl de ovens van de Heel Holland Bakt-tent overuren draaien en de strijd om ‘De Beste Thuisbakker van Nederland’ nog in volle gang is, krijgt The Great British Bake Off ook een klein oranje tintje… De 33-jarige Nederlandse Christiaan heeft de finale van de Britse versie gehaald! Die heeft hij uiteindelijk niet gewonnen. Georgie Grasso gaat er met de winst vandoor.
Finaletaart
In de finale maakte Christiaan onder andere hij een hangende feesttaart met meerdere lagen. De taart moest geschikt zijn als middelpunt voor een zomers tuinfeest. Deze wordt aan een standaard gehangen en moet goed vast blijven zitten. Bovenop zit een bosje met witte bloemen.
Over de winst van Georgie schrijft Christiaan op zijn Instagram: “Gefeliciteerd aan de geweldige Georgie Grasoo – je bent een absolute krachtpatser en ik kan niet wachten om te zien wat er nu voor je komt, lieverd. Jij was mijn rots toen ik een boost nodig had en ik heb zoveel geluk dat ik deze ervaring met jou heb gedeeld.”
Geboren in Emmen, verhuisd naar Londen
Christiaan is geboren in Emmen en heeft in Amsterdam een mode-opleiding gedaan. 7 jaar geleden is hij naar het Verenigd Koninkrijk verhuisd, om zijn carrière in de mode verder uit te breiden. Hij houdt nog wel vast aan zijn Nederlandse roots, want hij noemt zichzelf The Baking Dutchman op Instagram.
Meesterbakker van de week
Christiaan wordt geprezen om zijn oog voor design. Dat is ook wel logisch met zijn mode achtergrond. Hij werkt veel met experimentele smaken. Pas in de halve finale lukte het hem om Meesterbakker van de week te worden, Starbaker zoals ze het in The Great British Bake Off noemen. Daarmee werd hij ook de eerste finalist van het 15e seizoen.
Bloemige smaken en citrusvruchten
De Nederlandse thuisbakker bakt veel met bloemengeuren en citrusvruchten. Dat zijn favoriete smaken van Christiaan. Ook brood bakt hij graag, dat herinnert hem aan zijn moeder die voor zijn verjaardag vaak brood bakte.
Wil je zelf aan de bak met bloemensmaken en citrusvruchten? We hebben diverse recepten voor je! Wat dacht je van eetbare bloemen in een gelei-laag met vlierbloesemsiroop? Of een taartje met citroencrème, blauwe bessen en eetbare bloemen? Je kunt ook koekjes bakken met eetbare bloemen!
Bakken met bloemen
Wil je meer weten over bakken met bloemen(smaken)? Dat kan ook! Niet alle bloemen zijn geschikt, dus zoek wel even goed uit waar je mee gaat werken. En ook de hoeveelheid die je toevoegt. Bloemige smaken kunnen snel overheersen en je wilt natuurlijk geen boeket bloemen proeven in je baksel.
(Foto’s Christiaan: Channel 4/Mark Bourdillon)
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.