E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mini donuts bakken uit de oven

Donuts bakken doe je normaal gesproken misschien in de frituurpan, maar wist je dat je ze ook kunt bakken in de oven? We laten je weten hoe je dat doet én hoe je een leuke Moederdag variant maakt.

mini donuts

Deze gezellige mini donuts bak je niet in het vet, maar in een bakvorm in de oven. Reuzehandig en ook nog een hartstikke lekker. En van deze kleine versie kun je er nét iets meer eten. Dat wordt smullen!

Bakbenodigdheden

  • Donut bakvorm
  • Pan
  • Zeef
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram tarwebloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 65 gram fijne kristalsuiker
  • 15 gram honing
  • 30 milliliter volle melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Chocolade of poedersuiker en kleurstof (voor de decoratie)
  • Eventueel hartjes / sprinkels

Zo maak je mini donuts

  • Verhoog de temperatuur van de oven naar 210 graden.
  • Verwarm de boter tot hij bruin wordt.
  • Giet door een zeefje en laat afkoelen.
  • Meng de eieren met de suiker, honing, melk en vanille-extract.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel erdoor.
  • Roer de afgekoelde boter erdoor.
  • Schep in spuitzak.
  • Spuit het beslag in de donutvorm en bak 6 minuten op 210 graden.
  • Je kunt de vorm 2 keer vullen met dit beslag.
  • Haal de donuts uit de vorm.
  • Dip ze eventueel in gesmolten chocolade of glazuur.

Moederdag donuts

Wil je graag mini donuts bakken voor Moederdag? Dip de muffins dan in roze glazuur. Dat maak je door poedersuiker met een beetje water en kleurstof te mengen. Strooi er hartjes overheen en je hebt een heerlijk én feestelijk Moederdag cadeautje.

Leuk om te maken met kids

Donuts versieren

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.