Deze gezellige mini donuts bak je niet in het vet, maar in een bakvorm in de oven. Reuzehandig en ook nog een hartstikke lekker. En van deze kleine versie kun je er nét iets meer eten. Dat wordt smullen!
Bakbenodigdheden
- Donut bakvorm
- Pan
- Zeef
- Mengkom
- Spatel
Ingrediënten
- 100 gram boter
- 100 gram tarwebloem
- 5 gram bakpoeder
- 2 eieren
- 65 gram fijne kristalsuiker
- 15 gram honing
- 30 milliliter volle melk
- 1 theelepel vanille-extract
- Chocolade of poedersuiker en kleurstof (voor de decoratie)
- Eventueel hartjes / sprinkels
Zo maak je mini donuts
- Verhoog de temperatuur van de oven naar 210 graden.
- Verwarm de boter tot hij bruin wordt.
- Giet door een zeefje en laat afkoelen.
- Meng de eieren met de suiker, honing, melk en vanille-extract.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel erdoor.
- Roer de afgekoelde boter erdoor.
- Schep in spuitzak.
- Spuit het beslag in de donutvorm en bak 6 minuten op 210 graden.
- Je kunt de vorm 2 keer vullen met dit beslag.
- Haal de donuts uit de vorm.
- Dip ze eventueel in gesmolten chocolade of glazuur.
Moederdag donuts
Wil je graag mini donuts bakken voor Moederdag? Dip de muffins dan in roze glazuur. Dat maak je door poedersuiker met een beetje water en kleurstof te mengen. Strooi er hartjes overheen en je hebt een heerlijk én feestelijk Moederdag cadeautje.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.