Bananenbrood is razend populair! De laatste jaren verschijnt het steeds vaker in restaurants, koffietentjes en supermarkten. We noemen het brood, maar het smaakt vaak meer naar cake. Hoe zorg je ervoor dat je een lekker smeuïg exemplaar uit de oven tovert? We geven je 5 tips!
1. Overrijpe bananen
Zorg dat je bananen lekker oud zijn. Klinkt misschien een beetje gek, maar voor bananenbrood is dat juist heel goed. Naast dat het iets doet voor de zachtheid van het bananenbrood, zijn hele rijpe bananen ook nog eens makkelijker te prakken. Het geeft ook een extra zoete smaak aan je baksel.
2. Geraspte appeltjes
Een geraspt appeltje maakt je beslag smeuïg en zorgt ook weer voor een verrassende smaak. Je kunt er ook voor kiezen een appeltje klein te snijden en heel kort even in de magnetron warm te maken. Even prakken net als de bananen en dan mengen door je beslag.
3. Bakpoeder
Genoeg bakpoeder toevoegen aan het beslag doet wonderen voor de luchtigheid van je eindresultaat. Je zorgt er daardoor ook meteen voor dat je brood mooi de hoogte in gaat.
4. Amandelmeel
Amandelmeel is net wat zachter dan tarwemeel. Je raadt het al: daardoor komt je brood ook zachter en smeuïger uit de oven tevoorschijn.
5. Melk
Een scheutje melk of havermelk doet het goed in je bananenbaksel. Daardoor maak je het beslag wat natter, wat voorkomt dat je bananenbrood droog wordt.
Glutenvrij bananenbrood en variaties
Je kunt je brood zo maken als je zelf wilt. Met volkorenmeel, speltmeel, Griekse Yoghurt óf helemaal glutenvrij. We zetten hier een aantal banenbrood recepten op een rijtje. Voor elk wat wils!
Red velvet bananenbrood
Zin om iets lekkers, gezonds en eenvoudigs te bakken? Probeer dan eens dit Red Velvet Bananenbrood. Ook erg leuk voor Moederdag! Dan geef je een écht origineel cadeau.
Bananenbrood met kokos
Nog een lekkere variant van het bananenbrood, met chocolade… In dit recept vind je quinoa meel, kokos en chocolade. En heel fijn: ingepakt in aluminiumfolie kun je het ongeveer 5 dagen bewaren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.