Masterclass macarons maken
Alle schuimkoekjes die je bakt, hebben een verhouding van 1 staat tot 3; 1 deel eiwit, 3 delen suiker. Zo ook met macarons. In deze masterclass laat Robèrt je zien hoe je mooie macarons maakt.
Robèrt gebruikt een recept op basis van 750 gram suiker en 250 gram eiwit. Eerst maakt hij een broyage; een evenredig mengsel van amandelmeel en poedersuiker. Daar mengt hij eiwit en kleurstof doorheen en daar komt uiteindelijk nog een meringue door. Hoe je die meringue maakt, waarom je hem zonder lucht door het beslag moet spatelen – met een chique woord noemen ze dat ‘macaroneren’ – en hoe je dat doet, laat Robèrt je zien in deze masterclass.
Ook legt hij uit hoe je macarons moet opspuiten en waarom je altijd even tegen de onderkant van je bakplaat moet tikken. Ook mooie macarons gemaakt? Deel het resultaat met ons!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.