E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Masterclass botercrème maken met Robèrt

Hoe maak je nou de perfecte botercrème? En hoe voorkom je dat de crème schift? Robèrt laat stap voor stap zien wat je moet doen.

Robèrt duikt de bakkerij in en laat zien hoe je botercrème maakt. Natuurlijk is het belangrijk dat het niet schift. Dat heeft vaak te maken met de temperatuur. Ook moet hij niet te vet, korrelig of te zoet zijn.

Daarnaast maakt Robèrt 2 varianten op de klassieke variant. Voeg bijvoorbeeld eidooiers toe voor een Italiaanse versie of voeg eiwitten toe om een swiss meringue botercrème te maken. Zo geef je je baksels net een extra lekkere twist.

Recept voor botercrème

Robèrt geeft tips en gaat zelfs met een föhn aan de slag! Zelf aan de bak?
Bekijk het recept van Robèrt

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.