E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Makkelijke perentaartjes: peer in bladerdeeg

Zet in een handomdraai deze makkelijke perentaartjes van peer in bladerdeeg op tafel. Heerlijk als dessert, of als versnapering bij de koffie. Ze passen perfect bij de herfst, want peren zijn nu in het seizoen.

Peer in bladerdeeg

Iets lekkers op tafel zetten, hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijzen deze perentaartjes. Bovendien passen ze goed bij de herfst, want peren van Hollandse bodem zijn nu in het seizoen. Je kunt hiervoor kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken, maar zelf maken kan natuurlijk ook! Robèrt laat je zien hoe je dat doet. Deze mini perentaartjes serveer je als dessert met bijvoorbeeld vanillesaus, als hapje of als traktatie bij de koffie. Meer smaakvariaties vind je onderaan dit recept.

Peer in bladerdeeg

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 2 peren
  • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ei, losgeklopt
  • Takje munt voor garnering

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
  • Leg de halve peren met de platte kant op je werkblad en snijd ze over de lengte in dunne plakken.
  • Leg op elk plakje bladerdeeg een half peertje.
  • Snijd 0,5 centimeter rondom de peer het bladerdeeg weg.
  • Maak van het overtollige bladerdeeg twee blaadjes en plak deze bovenop de peer.
  • Snijd met een mes nerven in de blaadjes.
  • Leg de perentaartjes op het bakpapier met genoeg ruimte ertussen.
  • Smelt de boter en meng het met de honing.
  • Bestrijk elke peer ruim met het mengsel.
  • Klop het ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg.
  • Schuif je perentaartjes in de oven en bak ze in zo’n 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer vers uit de oven en garneer voor een extra feestelijk effect met een takje munt.
  • Lekker hierbij is zelfgemaakte vanillesaus. Je kunt daarvoor de saus gebruiken die Robèrt ook maakte voor dit recept.

Smaakvariaties

Zin in een smaaktwist? Dit recept leent zich goed voor variatie. Wat dacht je van peer in bladerdeeg met blauwe kaas, brie, kaneel of chocolade? Gebruik bovenstaand recept en voeg de volgende ingrediënten toe voor jouw favoriete twist.

Peer in bladerdeeg met blauwe kaas

Verkruimel 60 gram pittige blauwe kaas (bijvoorbeeld Gorgonzola) en verdeel dit over de peertjes voordat je de taartjes afbakt. Optioneel kun je hier nog een handje grofgehakte walnoten aan toevoegen. Zin in het grotere werk? Maak dan deze tarte tatin met peer en blauwe kaas.

Peer in bladerdeeg met brie

Snijd 200 gram brie in dunne plakjes die net wat korter zijn dan de peer. Verdeel de plakjes brie over het bladerdeeg, voordat je de peertjes erop legt.

Peer in bladerdeeg met chocolade

Smelt 75 gram pure chocolade als de taartjes uit de oven komen. Verdeel de chocolade in vrolijke strepen over de taartjes.

Peer in bladerdeeg met kaneel

Voeg een theelepel kaneel toe aan het honing-botermengsel en bestrijk daarmee de peertjes.

Ook in het seizoen: stoofpeertjes!

Kun je geen genoeg krijgen van peren? Ga dan ook eens aan de bak met stoofpeertjes.

Zo maak je stoofpeertjes

Bekijk ook deze lekkere stoofperen cheesecake op MAX Vandaag.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.