Kerst is hét moment om uit te pakken in de keuken. Ingewikkelde recepten, dure ingrediënten, meerdere gangen en overal een passend wijntje bij. Hartstikke leuk, maar misschien ook een tikkeltje stressvol. We kunnen ons voorstellen dat je daar helemaal geen zin in hebt. Daarom deze 5 kerstdesserts op een rij: lekker, feestelijk, super simpel en snel gemaakt. Wat wil je nog meer?
Panna cotta
Panna cotta is een Italiaans toetje dat je maakt van gekookte room. Deze romige pudding maak je in een handomdraai, je hebt alleen wat tijd in de koelkast nodig. Begin dus in ieder geval 3 uren voor het kerstdiner met deze kerstdesserts. In dit artikel delen we het basisrecept, je kunt zelf variëren met smaakjes door bijvoorbeeld jam of karamelsaus toe te voegen.
Basisrecept panna cotta
Makkelijke appelflappen
Toch zin om de oven aan te slingeren voor het toetje? Dan zijn deze makkelijke appelflappen het dessert voor jou. Je maakt ze met kant-en-klaar bladerdeeg, een appeltje, rozijnen en een snuf kaneel. Kunnen kerstdesserts zo simpel zijn? Jazeker! Serveer de flapjes met een toef slagroom of bolletje ijs en je zet een hartstikke feestelijk kerst toetje op tafel.
Makkelijke appelflappen recept
Kerst chocoladetruffels
Ben jij niet zo van de uitgebreide kerstdesserts, maar vind je het wel leuk om een kleine zoetigheid te trakteren bij het kopje koffie of thee na? Dan zijn deze chocoladetruffels iets voor jou! Ze zijn gevuld met chocolade ganache met een vleugje sinaasappel en het is heel makkelijk om ze te maken.
Affogato
Affogato is een superlekker dessert uit Italië dat je maakt met maar 2 ingrediënten: espresso en vanille-ijs. Het is makkelijkste toetje uit dit rijtje met kerstdesserts en een perfecte afsluiter van een lekker kerstdiner. Affogato betekent ‘verdrinken’ en dat is wat je met dit toetje doet. Je ‘verdrinkt’ een bolletje ijs in warme espresso.
Koude sabayon
Bij Kerst horen feestelijke kerstdesserts! Deze sabayon is dat zeker, want Robèrt maakt hem met champagne. Sabayon is een nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank, in dit geval dus champagne. Je klopt de eidooiers schuimig en giet daar een suikersiroop bij die je maakt van champagne en suiker. Daar roer je opgeklopte slagroom door en that’s it. Een super eenvoudig kerstdessert. Robèrt laat je bij MAXVandaag zien hoe je het maakt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.