De kerstdagen kunnen behoorlijk druk zijn. Boodschappen doen, de tafel feestelijk dekken en alles voorbereiden… het is al een hele klus! Grote kans dat je dan geen zin hebt om uren in de keuken te staan.
Maar wil je toch een spectaculair kerstdessert op tafel toveren? Dan zijn deze chocolade dennenappels dé oplossing. Makkelijk, snel en ontzettend feestelijk!
Zo maak je chocolade dennenappels
Dit heb je nodig:
- 4 chocolademuffins
- Chocolade ontbijtschelpen
- Poedersuiker
Zo maak je het:
- Maak de chocolademuffins met dit basisrecept.
- Doe de muffins in een foodprocessor en maal deze fijn.
- Kneed de muffinkruimels in de vorm van een dennenappel. Valt het deeg uit elkaar? Voeg dan een scheutje melk toe.
- Steek de chocolade schelpen in de chocolademuffin, met de bolle kant naar buiten. Zorg ervoor dat je onderaan begint.
- Bestuif de chocolade dennenappels met een beetje poedersuiker.
Tip: maak een klein gaatje in de binnenkant van de cake, vul dit met een beetje chocoladesaus en druk het daarna goed dicht. Zo heb je niet alleen een prachtig dessert, maar ook eentje met een verrassend lekkere vulling.
Nog niet uitgebakken?
Probeer dan eens deze kerstboom van bladerdeeg. Supersimpel om te maken en minstens net zo lekker. Liever iets hartigs? Ga dan aan de slag met deze kerstboom van worstenbroodjes!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.