Deze hapjes van bladerdeeg en aardbeien maak je binnen 15 minuten! Perfect als makkelijk toetje, of als lekker gebakje bij de thee.
Zo maak je de bladerdeeggebakjes
Dit heb je nodig:
- Een bakje roomkaas (200 gram)
- 30 gram poedersuiker
- Scheutje vanille extract
- Aardbeien
- Rol bladerdeeg (of losse plakjes)
- 1 eitje om te bestrijken
Zo maak je het:
- Meng de roomkaas met de poedersuiker en het vanille extract.
- Rol een plak bladerdeeg uit (of maak het zelf).
- Snijd rechthoeken of vierkanten.
- Snijd de aardbeien in plakjes.
- Verdeel het roomkaasmengsel over het bladerdeeg (laat de randen vrij) en leg daar het fruit op.
- Bestrijk de gebakjes met ei.
- Leg de gebakjes 10 minuten in de oven op 200 graden.
- Strooi er een beetje poedersuiker overheen. En voilà: heerlijke bladerdeeggebakjes.
Wat is er zo gezond aan aardbeien?
We zijn dol op de heerlijke zoete smaak van de zomerkoninkjes. En goed nieuws: ze zijn ook nog eens gezond. Ze zitten vol vitamine C en bevatten weinig calorieën. Daarnaast bevatten ze ook foliumzuur (vitamine B11) en dat is onder andere goed voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Of ze ook gezonder zijn dan andere fruitsoorten, dat kun je hier lezen.
Hoe bewaar je aardbeien?
Een doosje met aardbeien: bewaar je die in de koelkast, of niet? En moeten ze eerst gewassen worden? Het antwoord vind je in dit artikel van MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.