Je kunt je barbecue vol leggen met vlees, maar dit recept voor maïskolven is minstens zo lekker. En ook nog eens fijn als je vegetarisch bent. Maïs is eigenlijk een graansoort, toch eten we het als groente. En goed nieuws: het bevat ook nog eens veel voedingsstoffen.
Maïs op de bbq
Dit heb je nodig:
- Maïskolf
- Roomboter of zeezoutboter
- Knoflook
- Peterselie
Zo maak je het:
- Maak de knoflook en peterselie fijn en roer dit door de boter.
- Smeer de maïskolven in met het botermengsel.
- Prik er een stokje doorheen en leg ze zo’n 20 minuten op de barbecue.
- Maak het eventueel af met een gesneden lente uitje.
Ook lekker: meng de boter met een beetje honing. Smeer de maïskolven in met olie en leg ze dan op de barbecue. Haal ze eraf en smeer ze tot slot in met de boter. Dat geeft een zoete karamelachtige smaak.
Wist je dat je ook kunt bakken met maïsmeel?
Ook lekker op de barbecue:
Hoe maak je de barbecue weer schoon? Aan al het leuks komt ook een einde. Ook schoonmaken van de barbecue hoort erbij. Zo doe je dat op een goede manier.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.