Madeleines zijn prachtige kleine cakejes. De perfecte madeleine is zoet, luchtig, fluweelzacht en heeft een buikje. De Fransen noemen dat een ‘bosse de chameau’; een kameelbult. Als ze eenmaal voor je neus staan, kun je er vaak wel meer dan één op. En dat komt goed uit als je aan de slag gaat met een mooie madeleine creatie.
Basisrecept voor madeleines
Heb je geen zin of tijd om een heel bouwwerk te maken? Ga dan aan de bak volgens receptuur van onze eigen Robèrt. Hier vind je het klassieke basisrecept voor madeleines.
Jurk van madeleines
In deze prachtige jurk vind je 3 verschillende smaken: citroen beurre noisette, espresso chocolade en sinaasappel kaneel. Maak ze allemaal, of kies je lievelings!
Madeleine-meermin
Een madeleinetaart die perfect zou passen op een zeemeermin feestje. Je maakt hem met pistache en frambozen madeleines. Inclusief lekker recept voor zandkoekjes, die verkruimeld dienst doen als zandstrandje.
Zwaan van madeleines
Is het geen plaatje, deze prachtige zwaan? Deze elegante zwaan is opgebouwd uit 2 soorten madeleines. Een frisse variant die gebaseerd is op een mojito met limoen, kardemom en munt en een kruidige tegenhanger met chai en cognac. Allebei zonder twijfel de moeite waard!
Koffie en matcha
Dit madeleine spektakel is vormgegeven als artisjok. En dat zie je er ook goed in terug met mooie groen- en paarstinten. De smaken zijn overigens van een heel ander kaliber. Koffie met hazelnoot is Robèrts favoriet. Daarnaast is er ook een frisse tegenhanger met matcha, limoen en pistache. Het is oppassen geblazen dat je tijdens het voorbereiden niet al het beslag opsnoept.
Meer madeleinevariatie? Deze maak je met chocolade en kokos en deze met (heus!) earl grey thee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.