E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Maak je eigen strudel met een twist

De apfelstrudel, je kent 'm vast wel. Het overheerlijke (warme) gerecht met appel, ideaal om onder andere te eten tijdens je skivakantie. Maar ben je toe aan een lekkere variatie? Probeer dan eens een strudel met een twist!

A6 - signatuur - Kim

Wat is er lekkerder dan na een lange dag skiën of snowboarden lekker neer te ploffen voor een versgebakken strudel? Of je nu gaat voor een klassieker gevuld met appel, of voor eentje met een twist. Het beste wintersport gevoel krijg je met deze 5 recepten!

Wat is apfelstrudel?

De apfelstrudel is een klassiek Oostenrijks dessert. Het populaire gerecht wordt vooral gegeten tijdens de wintermaanden in de Oostenrijkse en Duitse Alpen. Een apfelstrudel is de perfecte combinatie van zoet en vullend, de ideale traktatie na een dag skiën of snowboarden. Het warme gebak past daarom ook perfect bij een koude, winterse omgeving. Je warmt er lekker van op!

Wat zit er in een (apfel) strudel?

De traditionele apfelstrudel heeft als hoofdingrediënt, hoe kan het ook anders, appels. Verpakt in dun, uitgerold filodeeg. De vulling bestaat naast appels vaak uit suiker, kaneel, rozijnen en optioneel wat noten. Het deeg moet zo dun mogelijk worden uitgerold voor het luchtigste én meest knapperige resultaat. Een apfelstrudel wordt vaak geserveerd met slagroom, vanille-ijs of vanillesaus. Maar met het dunne deeg kun je ook een hoop andere dingen bakken. De vulling kun je helemaal naar smaak maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van één van deze variaties op de klassieke strudel?

Strudel met zuurkool, aardappel en karamelliseerde ui

Strudel met zuurkool, aardappel en gekaramelliseerde ui van EliseWe beginnen met een hartige strudel. Hij is gevuld met zuurkool, spek, aardappelen en gekaramelliseerde ui. Het is geen licht verteerbare variant, maar hij is volgens André wel ontzettend lekker!

Naar het recept

Strudel met zalm en bananenchutney

Strudel met wortel, courgette en zalm van AnneOok deze strudel is een voor de liefhebber van hartige smaken. Hij zit boordevol wortel, courgette, zeekraal en zalm. Maak ‘m af met een romige saffraansaus en een zoete bananenchutney.

Naar het recept

Strudel met peren, vijgen en hazelnoten

Strudel met peren, vijgen en hazelnoten van KimUiteraard kunnen de zoete smaken ook niet ontbreken. Deze strudel is gevuld met peren, vijgen, hazelnoten en kastanjepuree. De hazelnoten zijn heel lekker in combinatie met de karamelsaus. Decoreer de rol met sneeuwvlokjes, gemaakt van poedersuiker, voor een extra feestelijk resultaat.

Naar het recept

Strudel met peren, kastanjes en gekonfijte gember

Strudel met peren, kastanjes en gekonfijte gember van MatsNooit appels met peren vergelijken. Maar lekker is deze strudel met peren wel! Je vult ‘m verder met kastanjes en decoreert de rol met gekonfijte perenschillen. Ontzettend lekker en zeker het proberen waard!

Naar het recept

Strudel met appel en vanillesaus

Strudel met appel en vanillesaus van AntoinetteEn dan toch, voor de echte liefhebbers van apfelstrudel hebben we uiteraard ook een heerlijke recept.

Naar het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.