
Wat is er lekkerder dan na een lange dag skiën of snowboarden lekker neer te ploffen voor een versgebakken strudel? Of je nu gaat voor een klassieker gevuld met appel, of voor eentje met een twist. Het beste wintersport gevoel krijg je met deze 5 recepten!
Wat is apfelstrudel?
De apfelstrudel is een klassiek Oostenrijks dessert. Het populaire gerecht wordt vooral gegeten tijdens de wintermaanden in de Oostenrijkse en Duitse Alpen. Een apfelstrudel is de perfecte combinatie van zoet en vullend, de ideale traktatie na een dag skiën of snowboarden. Het warme gebak past daarom ook perfect bij een koude, winterse omgeving. Je warmt er lekker van op!
Wat zit er in een (apfel) strudel?
De traditionele apfelstrudel heeft als hoofdingrediënt, hoe kan het ook anders, appels. Verpakt in dun, uitgerold filodeeg. De vulling bestaat naast appels vaak uit suiker, kaneel, rozijnen en optioneel wat noten. Het deeg moet zo dun mogelijk worden uitgerold voor het luchtigste én meest knapperige resultaat. Een apfelstrudel wordt vaak geserveerd met slagroom, vanille-ijs of vanillesaus. Maar met het dunne deeg kun je ook een hoop andere dingen bakken. De vulling kun je helemaal naar smaak maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van één van deze variaties op de klassieke strudel?
Strudel met zuurkool, aardappel en karamelliseerde ui
We beginnen met een hartige strudel. Hij is gevuld met zuurkool, spek, aardappelen en gekaramelliseerde ui. Het is geen licht verteerbare variant, maar hij is volgens André wel ontzettend lekker!
Strudel met zalm en bananenchutney
Ook deze strudel is een voor de liefhebber van hartige smaken. Hij zit boordevol wortel, courgette, zeekraal en zalm. Maak ‘m af met een romige saffraansaus en een zoete bananenchutney.
Strudel met peren, vijgen en hazelnoten
Uiteraard kunnen de zoete smaken ook niet ontbreken. Deze strudel is gevuld met peren, vijgen, hazelnoten en kastanjepuree. De hazelnoten zijn heel lekker in combinatie met de karamelsaus. Decoreer de rol met sneeuwvlokjes, gemaakt van poedersuiker, voor een extra feestelijk resultaat.
Strudel met peren, kastanjes en gekonfijte gember
Nooit appels met peren vergelijken. Maar lekker is deze strudel met peren wel! Je vult ‘m verder met kastanjes en decoreert de rol met gekonfijte perenschillen. Ontzettend lekker en zeker het proberen waard!
Strudel met appel en vanillesaus
En dan toch, voor de echte liefhebbers van apfelstrudel hebben we uiteraard ook een heerlijke recept.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.