
Wat is flatbread?
Flatbread is een broodje dat je maakt met yoghurt in combinatie met meel. Daar kun je natuurlijk nog smaakmakers aan toevoegen die je zelf lekker vindt. Het is een broodje dat geen gist nodig heeft. Je kunt flatbread gebruiken als broodje bij een lekkere curry, of om te dippen in de soep. Maar het is ook heerlijk als bodem voor een pizza.
Zo maak je het
Dit heb je nodig voor 8 broodjes:
- 500 gram Griekse yoghurt
- 800 gram bloem
- Kruiden op smaak (zout en bijvoorbeeld bieslook)
Zo maak je het:
- Meng de ingrediënten in een mengkom door elkaar.
- Kneed net zo lang door tot er een samenhangend deeg ontstaat. Dit kost soms best wel even wat inspanning en moeite.
- Leg het deeg vervolgens terug in een mengkom en dek af. Zet het voor een half uur in de koelkast.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en rol ze uit tot ronde platte broodjes.
- Bak de broodjes in een droge pan (zonder boter of olie) tot ze lekker bruin zijn. Keer ze halverwege even om.
Meer platbrood inspiratie
Van naan tot pita en van flatbread tot roti: overal ter wereld zijn er verschillende soorten platbrood. Bekijk hier welke en hoe je ze maakt!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.