Organiseer je een babyshower? Dan mag een mooie en lekkere blikvanger op tafel natuurlijk niet ontbreken. Deze taart kun je zelf maken en versieren. Dat is goedkoper en tenslotte ook veel leuker!
De basis
De basis is eenvoudig. We gebruiken de klassieke botercrème van Robèrt en combineren dat met een vanillecake. Je kunt deze cake een vleugje anijssmaak geven. Dat past goed bij de muisjes, waarmee je de vulling in het midden van de taart. Het geheel kun je afwerken en versieren met gekleurde muisjes en/of sprinkles.
Babyshower taart
De babyshower taart maak je van een laagjes taart die je vult met botercrème. Wanneer je er met meerdere mensen van gaat genieten, is dit een best grote taart die bestaat uit 3 lagen cake. Die bak je bij voorkeur afzonderlijk af. Je hebt hiervoor 3 bakvormen van 20 centimeter nodig. Of bak de cakes na elkaar. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint, dit geeft het beste resultaat.
Voor het uithollen van de cakes gebruik je een ronde uitsteekvorm van ongeveer 7 centimeter. Om de vulling op zijn plek te houden, bouw je de taart op op een taartkarton of andere stevige ondergrond.
Tips voor de perfecte cake Tips voor een nette laagjes taart
Dit heb je nodig
Cake
- 450 gram roomboter
- 450 gram fijne kristalsuiker
- 8 grote eieren
- 450 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels vanille extract
- Snuf zout
- 1 eetlepel gemalen anijszaad (optioneel)
Afwerking
- 1,5 x Robèrts klassieke botercrème (gebruik dit recept)
- Gekleurde muisjes
- Gekleurde sprinkles
Zo maak je de babyshower taart
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet 3 bakvormen van 20 centimeter in en bekleed de bodems met bakpapier.
- Klop de boter met de suiker tot een licht, luchtig en bijna wit mengsel.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Voeg ook het vanille extract toe.
- Meng en zeef het zelfrijzend bakmeel, zout en gemalen anijszaad.
- Voeg in delen toe aan het beslag en mix tot een mooi geheel.
- Verdeel het beslag over de 3 cakevormen.
- Bak elke cake in 25 – 30 minuten gaar en goudbruin. Test met een prikker op gaarheid. Als de prikker schoon uit de cake komt, is hij gaar.
- Laat de cakes eerst 10 minuten in de vorm afkoelen en keer ze vervolgens om op een rooster om volledig af te koelen.
- Maak ondertussen de botercrème.
- Snijd de cakes eventueel recht met een taartzaag.
- Steek met de ronde uitsteker uit 2 cakes een gat in het midden (let op dat je dit bij beide cakes op dezelfde plek doet).
- Leg een cake met gat op een taartkarton en verdeel hierop een laag botercrème. Houd het gat vrij.
- Leg hier een cake met een gat op en verdeel ook hierover een laag botercrème.
- Vul het gat met gekleurde, roze of blauwe muisjes; afhankelijk van het geslacht van de baby.
- Leg de cake zonder gat bovenop en smeer de hele taart rondom dun af met botercrème.
- Laat de taart een uur opstijven in de koelkast.
- Strijk hem daarna netjes af met botercrème.
- Versier de boven- en zijkant met muisjes en sprinkels.
Decoratie
Botercrème
Geef je botercrème een mooie kleur en gebruik spuitmondjes voor decoratie.
Eetbare decoraties
Denk aan suikerparels, eetbare bloemen, of kleine fondantfiguurtjes zoals een babyfles of voetjes.
Taarttopper
Maak of koop een leuke topper. Tegenwoordig koop je online de leukste taart- of cake toppers!
Fruit
Fruit is een kleurrijke en heerlijke toevoeging aan je babyshower taart. Verwerk het in de tussenlagen van je cake, en garneer met hetzelfde fruit. Kies voor een jongetje bijvoorbeeld voor bramen en blauwe bessen. Is er een meisje op komst gebruik dan frambozen en aardbeien.
Wanneer kies je voor vers fruit en wanneer voor diepvriesfruit?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.