Deze heerlijke appelringen met bladerdeeg zijn heel makkelijk te maken. Leuk om mee te nemen voor onderweg of als lunch, maar ook een feestje als toetje met een bolletje ijs. Zo maak je ze!
Appelringen met bladerdeeg:
Dit heb je nodig:
- Appels
- Bladerdeeg (een rol, geen plakjes)
- Kaneel (eventueel kaneelsuiker)
- Een eitje
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal met een appelboor de binnenkant van de appels eruit.
- Schil de appels.
- Snijd ronde plakjes van de appels (horizontaal).
- Rol het bladerdeeg uit en snijd lange reepjes van het deeg.
- Wikkel het bladerdeeg om de appel, steeds door het gat in het midden.
- Bestrijk de appelringen met ei.
- Strooi er een beetje kaneel (en / of kaneelsuiker overheen).
- Bak de ringen voor ongeveer 20 minuutjes.
Zelf bladerdeeg maken
Wil je iets meer uitdaging? Maak dan je bladerdeeg zelf. Vouwen, toeren, terugkoelen en herhalen. Het lijkt een hele klus. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, valt het reuze mee. Bovendien is het zelfgemaakt natuurlijk een stuk lekkerder dan een kant-en-klare variant uit de supermarkt. Tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan! Robèrt laat je in deze video zien hoe je zelf bladerdeeg maakt.
ZELF BLADERDEEG MAKEN DOE JE ZO!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.