Waarom begint de lente op 20 maart?
We zijn gewend dat een nieuw seizoen op de 21e van de maand start, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ons kalenderjaar is 365 dagen, maar de aarde heeft ongeveer 6 uur langer de tijd nodig om rond de zon te draaien. Daardoor kan het begin van de lente van start gaan van 19 tot en met 21 maart.
Bakken voor de lente
Lammetjes, bloemen, frisse smaken. Zet met deze recepten de lente op tafel. Wat ga jij maken? Deel het met ons via de #HHB.
1. Lentecake
Robèrt maakt een luchtige cake in de vorm van een lammetje. De spijs kun je kant en klaar kopen, maar ook zelf maken!
2. Bloemetjesbrood
Een focacciatuin ziet er niet alleen heel kleurrijk uit, hij zit ook nog eens vol met groente. Zo tover je een mooie gebakken bloementuin op tafel.
3. Appelroosjes
Deze taartjes zijn niet alleen verrukkelijk, ze zien er ook nog eens kunstig uit dankzij de appelbloemen. Hoe netter je werkt, hoe mooier het resultaat.
4. Croquembouche met bloemen
Deze prachtige croquembouche is gevuld met een hazelnootcrème en mokkacrème en wordt versierd met eetbare bloemen. Volgens Janny is het zout een lekkere tegenhanger van de zoete karamel.
5. Zonnebloem vlechtbrood
Een prachtig zonnebloem vlechtbrood, gevuld met pesto, zonnebloempitten en Parmezaanse kaas. De uitdaging zit hem, volgens Robèrt, vooral in het vouwen.
6. Kaasbloemen
Bij deze kunstige kaasbloemen combineer je 2 deegsoorten die samen voor een krokant en toch zacht geheel zorgen. Samen met een romige kaascrème, kruidige tomatentapenade en eetbare bloemen ter garnering zijn dit vrolijke, hartige taartjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.