E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lemon curd maken: zo doe je dat

Vind je lemon curd ook zo lekker? Met dit recept maak je het gemakkelijk zelf.

Lemon curd

Een heerlijke toevoeging aan een gebakje of scones: lemon curd. Een crème gemaakt van citroenen, in combinatie met eieren, boter en suiker. Helemaal niet zo moeilijk dus.

Oorspronkelijk komt de curd uit Engeland waar het geserveerd wordt bij een high tea, maar in Nederland wordt het inmiddels ook regelmatig gegeten. Je kunt het natuurlijk kopen in een potje, maar zelf maken is nóg lekkerder. Zo doe je dat.

Dit heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • 150 gram suiker
  • 125 gram boter

Zo maak je het

  • Rasp en pers de citroenen boven een pan op het vuur.
  • Voeg de suiker en eieren toe en kluts met een garde tot een lobbige massa.
  • Voeg de boter toe en laat al roerende iets indikken.
  • Zet het vuur laag en laat al roerende de curd binden.
  • Haal van het vuur, schenk in een kom en laat afkoelen.

Hoe bewaar je lemon curd?

Wil je een gedeelte van je lemon curd bewaren? Laat het dan eerst goed afkoelen. Stop het daarna in een pot en je kunt het nog zo’n twee weken bewaren in de koelkast.

Ook heel lekker:

Scones met lemon curd

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.