
Geniet van het gevoel van Oostenrijk en maak één van deze typisch Oostenrijkse gebakjes.
1. Apfelstrudel
Apfelstrudel is een echt traditioneel Oostenrijks gebak. Het was oorspronkelijk voedsel voor arme mensen, later werd het een culinair hoogstandje. Tegenwoordig is deze strudel niet meer weg te denken uit de Oostenrijkse keuken. Apfelstrudel bestaat uit deeg, plakjes appel en rozijnen. Lekker met een toefje slagroom en een badje warme vanillesaus.
2. Linzer Torte 
Linzer Torte heeft zijn naam de danken aan de plaats waar het gebak is ontstaan: Linz. Door het kenmerkende rasterpatroon bovenop de taart lijk het een beetje op een Limburgse vlaai. Vul de taart met jouw favoriete jam, zoals aalbessenjam, bosbessenjam of bosvruchtenjam.
3. Kaiserschmarrn
De lekkernijen in Oostenrijk zijn machtig en groots. Kaiserschmarrn is de Oostenrijkse variant op de Hollandse pannenkoek en wordt tijdens de wintersport vaak als lunch of nagerecht gegeten. Deze luchtige pannenkoek wordt in stukjes gesneden en geserveerd met rozijnen, poedersuiker en jam of appelmoes.
4. Germknödel 
Een andere lekkere deegspecialiteit uit Oostenrijk is germknödel. Je kunt het vergelijken met een bapao, maar dan met een zoete vulling. De bolle knödel wordt gemaakt van brooddeeg en gevuld met pruimencompote. Vlak voor het serveren wordt de germknödel overgoten met gesmolten boter, geraspt blauwmaanzaad en poedersuiker. De deegknoedel bak je niet in een pan, maar stoom of kook je in zout water.
5. Sachertorte
Sachertorte is de bekendste taart van Oostenrijk. Deze taart werd in 1832 bedacht en dankt zijn naam aan een hotel in Oostenrijk, waar hij is ontstaan. De taart is verrassend simpel en bestaat uit een paar onderdelen: chocoladecake, abrikozenjam en een glazuurlaag van chocolade. Maar juist de eenvoud maakt deze taart onweerstaanbaar lekker.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.