E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lekker en makkelijk recept: cake met appel, kaneel en walnoot

Appels, kaneel en walnoten; een perfecte smaakcombinatie die jouw simpele cake net dat extraatje geeft. Eenvoudig, maar oh zo lekker. En makkelijk om te maken!

cake-kaneel-appel-walnoot-1920x1080

Een appel cake is er zo eentje die de meeste thuisbakkers wel in hun receptenboekje hebben staan. De warme smaak van kaneel combineert heerlijk met de zachte stukjes appel. En de crunch van de walnoten geeft de cake een fijne bite.

Ga je aan de slag met dit recept? Lees dan eerst deze tips goed door.

9 tips voor perfecte cake

Dit heb je nodig

  • 200 gram ongezouten roomboter of plantaardige boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram walnoten
  • 200 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder (1,5 theelepel)
  • 100 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker (1 zakje)
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 1,5 appel(dit zijn de lekkerste appels om mee te bakken)

Bakbenodigdheden

  • Cakevorm 25 centimeter
  • Spatel
  • Zeef

Zo maak je de cake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de bakvorm in en bestrooi de binnenkant met wat bloem.
  • Hak de walnoten fijn.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes appel en walnoot in een kom en strooi er wat bloem en kaneel doorheen. Zet dit apart.
  • Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en meng door elkaar. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe.
  • Spatel de appel en walnootjes door je beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Bak de cake gaar in zo’n 60 minuten.
  • Laat de cake even afkoelen en haal hem uit de vorm.

Meer cakerecepten?

Top 10 HHB cake recepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.