Eet je geen zuivel? Dan kun je ook van andere ijsjes genieten dan van waterijsjes of sorbetijs. Met deze recepten geniet je van een plantaardige versie van roomijs.
Zelf plantaardig ijs maken
Wat heb je nodig?
- Ijsvormpjes (de hoeveelheid vormpjes bepaalt hoeveel melk en fruit je nodig hebt)
- Kokosmelk (of sojamelk, havermelk of een andere plantaardige variant die je lekker vindt)
- Bevroren fruit
- Een zakje vanillesuiker
Zo maak je het:
- Leg een deel van het zomerfruit apart en bewaar voor de topping.
- Doe alle ingrediënten in de blender of foodprocessor en pureer in de hoogste stand tot een gladde massa.
- Wil je de ijsjes iets zoeter maken? Voeg dan een beetje vanillesuiker toe.
- Vul ijsvormpjes met het mengsel, top af met een paar stukjes zomerfruit en vries in.
IJs met banaan en kaneel
Een andere heerlijke variant van lactosevrij ijs maak je met bananen, kaneel, cacaopoeder en amandelmelk. Vries allereerst een aantal bananen in. Doe daarna alle ingrediënten in de blender. Een theelepel kaneel, 2 theelepels cacao en goede scheut amandelmelk. Mix alles goed door elkaar en zet het in een grote bak voor een paar uurtjes in de vriezer. Af en toe even omscheppen en genieten maar!
Nog meer lekkere ijsjes:
Gezond ijs maken zonder ijsmachine
Hoe lang zijn plantaardige ‘zuivelproducten’ eigenlijk houdbaar? Je lees het in dit artikel van MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.