Een stokbroodje of toastje met kruidenboter kan het hele jaar door, maar in de zomer lijken we het nét iets vaker te eten. En het leuke is dat je kruidenboter zelf kunt maken. Zo kun je kiezen welke kruiden je het lekkerste vindt en bepaal je je eigen smaken.
Lekkere kruidenboter varianten
Kruidenboter maak je heel gemakkelijk door alle ingrediënten fijn te maken en door de roomboter te mengen. Mix alles met een mixer door elkaar voor een extra luchtige boter.
- Boter met bieslook én de bloemetjes ervan. Dat zorgt ook nog eens voor een leuk kleurtje in je boter. Maak bijvoorbeeld een van de volgende varianten:
- Boter met zongedroogde tomaat, pijnboompitjes, knoflook, Parmezaanse kaas, citroensap en een beetje peper en zout.
- Een vegan variant: plantaardige boter met knoflook, basilicum, citroensap, peterselie, peper en zout. Dit kun je natuurlijk ook maken met een andere soort boter.
Weten welke boter je het beste kan gebruiken?
Klaar? Rol de boter op in plastic folie en leg een knoop in de twee uiteindes. Leg het daarna in de koelkast. Zo kun je heel gemakkelijk plakjes afsnijden.
Een stokbrood met kruidenboter
Kruidenboter is heerlijk in de pan bij je gebakken aardappeltjes, maar het is natuurlijk ook perfect als beleg op een stokbrood of toastje. Tip: snijd een stokbrood een paar keer over de breedte in, maar snijd het niet helemaal door. Smeer daartussen de kruidenboter en bak het dan af in de oven. Heerlijk!
Stokbrood zelf maken? Deze tips helpen je op weg.
Kun je zelfgemaakte kruidenboter invriezen?
Je kunt zelfgemaakte kruidenboter zeker invriezen. Voor zo’n twee maanden. Het is handig om je boter in verschillende kleinere porties in de vriezer te leggen. Dan hoef je niet alles in één keer te ontdooien wanneer je het gaat gebruiken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.