Ben jij een fudgy brownie fan? Of heb je liever meer een cake-achtige structuur? Of een beetje van beide, dus ertussenin? Eén ingrediënt bepaalt hoe de structuur van je brownie wordt. Boter.
Kies de juiste ‘vloeibaarheid’ voor de juiste brownie
Boter, suiker, eieren, bloem en chocolade vormen de basis voor brownies. De boter is hét geheim voor welke structuur je krijgt. Wil je een fudgy versie maken? Zorg dan dat je werkt met gesmolten boter. Wil je juist een cakestructuur? Dan heb je blokjes boter op kamertemperatuur nodig. En wil je een beetje van beide? Smelt de boter dan een klein beetje in de magnetron, tot het ongeveer de dikte van mayonaise heeft.
Hoe werkt dat?
Boter op kamertemperatuur en gesmolten boter mengen allebei anders. Boter op kamertemperatuur kun je heel luchtig kloppen. Dat zorgt er dan ook voor dat je een cake-achtige structuur krijgt. Wanneer je een cake bakt, doe je immers hetzelfde. Gesmolten boter krijg je nooit zo luchtig geklopt, het blijft dan een vastere massa. Dat is ook de reden waarom je resultaat steviger wordt, of dus juist fudgy blijft. En wist je dat een brownie nét niet gaar gebakken hoort te worden? Dat maakt deze lekkernij extra bijzonder.
Brownie recepten
Een ‘gewone’ brownie is heerlijk, maar er zijn eindeloos veel variaties te bedenken. Met koffie, met banaan of met pindakaas. Of zoek je een glutenvrij of vegan recept? Die hebben we ook!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.