Wil je deze kerst echt indruk maken? Ga dan voor een klassieke Charlotte Russe! Geef de taart een feestelijke touch door een lintje om de lange vingers te strikken en de taart te bestuiven met een laagje poedersuiker. Dat wordt genieten!
Wat is het en waar komt het vandaan?
De Charlotte Russe is een echte showstopper! Deze taart bestaat uit een luchtige bavarois, knapperige lange vingers en vers fruit. Maar tegenwoordig zijn er ontzettend veel variaties te vinden op deze klassieke taart.
Het is geen wonder dat er door de jaren heen ontzettend veel variaties op zijn bedacht, want deze taart is al meer dan 200 jaar oud. Het was de beroemde Franse chef-kok Marie-Antoine Carême die dit meesterwerk creëerde voor zijn Russische werkgever. Oorspronkelijk stond de taart bekend als Charlotte à la Parisienne, maar in het kookboek van Carême uit 1815 is hij te vinden onder de naam Charlotte Russe.
Recepten
Hoog tijd om zelf aan de slag te gaan met deze Franse klassieker!
1. Charlotte Russe van Robèrt
Zin in een frisse Charlotte Russe met frambozen? Probeer dan deze heerlijke variant van Robèrt! En weet je wat het extra leuk maakt? In plaats van losse lange vingers bak je het biscuit in één geheel. Het ziet eruit als lange vingers, maar het is een stuk makkelijker te maken.
2. Charlotte Russe met Appel
Kun je niet kiezen tussen een klassieke appeltaart en een feestelijke Charlotte Russe? Geen zorgen, deze taart heeft het beste van beide! Geen lange vingers, maar gevlochten strengen van appeltaartdeeg. En de vulling? Een fluweelzachte bavarois, gecombineerd met stukjes appel.
3. Charlotte Russe met bramenmousse
Een feestelijke combinatie van 2 klassiekers: de Charlotte Russe en de cheesecake! Deze taart is gevuld met een romige bramenmousse en luchtige sponscake. Niet al te ingewikkeld om te maken, maar wél een gegarandeerd succes. Tip: strooi een beetje goudpoeder over de bramen voor een extra feestelijk effect.
4. Charlotte Russe met chocolademousse
In het klassieke recept wordt de Charlotte Russe wordt vaak gevuld met luchtige bavarois, maar je kunt natuurlijk ook voor een verrassende twist gaan. Wat dacht je van een romige chocolademousse van pure chocolade? Combineer dat met een bodem van kandijkoekjes en je hebt een heerlijke variant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.