E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Kersttoetje 3: pavlova krans

De feestdagen staan voor de deur: tijd om recepten uit te zoeken! Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben 5 kerstklassiekers voor je op een rijtje gezet. Wat dacht je van een romige tiramisu, feestelijke trifle, luchtige pavlova, elegante Charlotte Russe of een bijzonder kaasplankje? Of je nu voor een klein gezelschap bakt of een grote groep wil verrassen, deze toetjes stelen altijd de show!

Pavlova krans

De kerstdagen draaien natuurlijk om gezelligheid én lekker eten. Van een feestelijk voorgerecht tot een uitgebreid hoofdgerecht, alles komt op tafel. Maar als het tijd is voor het dessert, zit je vaak al behoorlijk vol. Geen zorgen, deze pavlova krans is precies wat je nodig hebt! Het is heerlijk luchtig, fris van smaak en in een mum van tijd klaar. Zo sluit je het kerstdiner toch feestelijk én licht af.

Eerste hulp bij meringue maken

Meringue maken: het lijkt zo simpel, maar het kan best een uitdaging zijn! Geen zorgen, want wij helpen je graag om stressvrij de feestdagen door te komen. Met deze handige tips van Robèrt wordt jouw pavlova krans een groot succes!

Alle tips

Klassieke pavlova krans

Een pavlova is van zichzelf al een feestje om te zien, maar wist je dat je ‘m nóg feestelijker kunt maken? Vorm er een prachtige krans van en je hebt een echte showstopper op tafel.

Dit heb je nodig: 

  • 125 gram eiwit
  • 12 gram maïzena
  • 230 gram fijne kristalsuiker
  • Slagroom
  • Rood fruit
  • Poedersuiker

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 90 graden.
  • Splits de eieren.
  • Mix met de handmixer de eiwitten tot ze beginnen te schuimen.
  • Voeg daarna in 3 gelijke delen 200 gram kristalsuiker toe en blijf kloppen tot er stijve pieken vormen.
  • Zeef de maïzena boven de kom en spatel dit er doorheen.
  • Doe de meringue in een spuitzak en spuit grote rondjes op de bakplaat die samen een cirkel vormen.
  • Droog de pavlova ongeveer 2 uur in de voorverwarmde oven. Houd dit goed in de gaten.
  • Zet daarna de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
  • Doe de slagroom en 30 gram kristalsuiker in een kom en klop dit stijf.
  • Decoreer de pavlova krans met slagroom, rood fruit en bestuif met een beetje poedersuiker.

Mini pavlova’s Mini pavlova's met rood fruit

Komt er een grote groep eten? Dan is een indrukwekkende pavlova krans een goede keuze! Maar dat is natuurlijk veel te veel als je maar een paar mensen op bezoek krijgt. Maak daarom mini pavlova’s! Gebruik precies dezelfde ingrediënten als voor de krans en laat je creativiteit los bij het decoreren.

Pavlova met advocaat en rood fruit

Advocaat met slagroom staat misschien bekend als het favoriete drankje van opa’s en oma’s, vooral tijdens Pasen. Maar door dat ouderwetse imago vergeten we hoe lekker het eigenlijk is. In deze pavlova krijgt advocaat de hoofdrol, samen met rood fruit. Een onweerstaanbare combinatie. En ja, er zit een vleugje alcohol in, dus dit is een traktatie voor iedereen van 18 jaar en ouder.

het recePt

Pavlova met sinaasappel

Kerst en rood fruit zijn een gouden duo, maar een beetje variatie mag ook! Probeer daarom eens deze feestelijke pavlova met sinaasappel en amandelschaafsel. Een verrassende combinatie die prachtig op de kersttafel staat!

Het recept

Nog niet uitgebakken? Ga dan aan de slag met één van de andere kersttoetjes!

Tiramisu in een glaasje

Feestelijke trifle

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.