De 9 overgebleven bakkers knopen hun schorten weer stevig om voor aflevering 2 van Heel Holland Bakt. Deze week reizen we af naar Italië, het land van gelato, la dolce vita en heerlijke baksels.
Pizza
Wie aan Italië denkt, denkt aan pizza. Dit eeuwenoude gerecht werd vroeger alleen gegeten door de allerarmsten, maar tegenwoordig is iedereen er dol op! Volgens André is het gewoon een ronde schijf met kaas en tomaten, maar Robèrt denkt daar anders over. “De ingrediënten van de bodem zijn op zichzelf niet zo speciaal. Maar alles bij elkaar, in de juiste verhouding. Dat maakt een pizza bijzonder!” volgens Robèrt.
Pizza recepten
Baci di Dama
Tijdens de technische opdracht maken de bakkers kennis met een bijzonder koekje: Baci di Dama, oftewel dameskusjes. Dit Italiaanse amandelkoekje is gevuld met witte chocolade en een vleugje amandellikeur. Volgens Robèrt is vooral de vulling een uitdaging: “hij moet stevig genoeg zijn om netjes op z’n plek te blijven en niet van het koekje af te glijden.”
Cassata
Janny en Robèrt noemen deze taart uit Italië een echte klassieker. “Hij bestaat uit ricotta, gekonfijte vruchtjes en marsepein. En vooral dat laatste vind ik heel erg lekker,” zegt Janny. Volgens Robèrt is het gevaar van de cassata dat hij al snel te zoet wordt. Het is aan de bakkers om de taart mooi in balans te houden.
Cassata recepten
Alles over Heel Holland Bakt
Meer weten over presentator André en juryleden Janny & Robèrt?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.