Na een lichte zomermaaltijd of een lekkere barbecue gaat een toetje er altijd nog wel in. Met deze ijskoude toetjes houd jij je hoofd koel tijdens warme zomerdagen!
1. Makkelijke ijstaart
Deze ijstaart is ontzettend lekker en heel erg makkelijk. Wil je jezelf iets meer uitdagen? Bak dan zelf een cake, bijvoorbeeld deze frisse citroencake. Ga je liever voor gemak? Koop dan een kant-en-klare cake in de supermarkt.
Dit heb je nodig:
- 1 cake
- 500 gram vanille-ijs
- 200 gram verse aardbeien
- 75 gram melkchocolade
- Schuimpjes
- Aalbessen
- Frambozen
- Blauwe bessen
- Poedersuiker
Zo maak je het:
- Snijd de cake 2 keer door, zodat er 3 plakken cake ontstaan.
- Leg de onderste plak cake in een bakblik en verdeel hier een laagje vanille-ijs overheen.
- Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze bovenop het vanille-ijs.
- Herhaal deze stappen nog een keer en leg de laatste plak cake bovenop de ijstaart.
- Decoreer de taart met rood fruit, chocolade, schuimpjes en een laagje poedersuiker.
2. Affogato
Voor veel mensen is het een vaste routine: een kopje koffie na het avondeten. Probeer op een warme dag ook eens deze Italiaanse affogato. Voor dit toetje heb je slechts 2 ingrediënten nodig, namelijk koffie en vanille-ijs. Een makkelijk en lekker toetje om mee af te koelen!
3. Gezonde ijsjes
Eén van de beste manieren om af te koelen is met een koud ijsje. De meeste ijsjes uit de supermarkt bevatten veel suiker en zijn dus niet erg gezond. Van deze gezonde ijsjes kan je zonder schuldgevoel genieten. De ijsjes maak je van banaan, avocado, kokoswater, plantaardige melk of Griekse yoghurt.
4. Roomijs met zelfgemaakte hoorntjes
Je hebt er even een beetje geduld voor nodig, maar dan heb je ook wel wat: heerlijk, zelfgemaakt roomijs met een smaakje naar keuze. Voeg je vanille-extract, kaneel, verse frambozen, of notenpasta toe aan je ijs? De keuze is aan jou! En wat is er nu leuker dan je ijsje eten uit een zelfgemaakt hoorntje? Warm het wafelijzer maar vast op, want met dit recept wordt je ijsje één groot feest.
5. Semifreddo
Semifreddo is een typisch, Italiaans toetje. Het betekent ‘half koud’ en het lijkt een beetje op bevroren mousse of roomijs. Het fijne is: voor het maken van dit heerlijke recept heb je helemaal geen ijsmachine nodig.
6. Aardbeien Romanoff
Dit zomerse toetje bestaat uit maar een paar ingrediënten: aardbeien, wodka en slagroom. Tegenwoordig zijn er talloze variaties, inclusief alcoholvrije varianten.. In deze versie gebruiken we wodka, dat kun je ook vervangen door sinaasappelsap. Ga aan de slag met deze Romanoff en tover binnen een handomdraai een heerlijk, verfrissend toetje op tafel!
Schijnt de zon? Dan komt de barbecue tevoorschijn! Deze toetjes zijn perfect voor bij een barbecue.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.