Slecht nieuws voor kaasliefhebbers! In Frankrijk maken ze zich zorgen over een schimmeltekort. En dat zou ervoor kunnen zorgen dat de zo geliefde camembert steeds minder makkelijk verkrijgbaar wordt.
Wat is er aan de hand?
Camembert wordt gemaakt met een specifieke schimmel: de zogenaamde Penicillium camemberti. Maar deze schimmel kan zich niet makkelijk reproduceren. Omdat er nu zoveel van deze kaassoort gemaakt wordt, zou er volgens Franse wetenschappers een tekort kunnen ontstaan. En zonder deze schimmel, geen camambert. Toch maken Franse kaasmakers zich niet gelijk druk. Voorlopig hebben zij genoeg materiaal om deze kaassoort te produceren. En daar zijn wij als kaasliefhebbers maar al te blij mee. Nu nog genieten van deze Franse kaas, voordat het misschien te laat is? Hol naar de kaasboer en haal een extra lekkere camembert voor dit kaasfonduerecept van Janny.
Fondue met camembert
Deze smakelijke kaasfondue maakte onze Janny speciaal voor pakjesavond, maar past ook zeker goed bij een zonnige voorjaarsavond! Het is een recept voor camembert fondue met krieltjes. Je vindt ‘m op MAXVandaag.nl.
Of serveer je laatste restje camembert bij een lekkere zelfgemaakte focaccia.
Ook dol op andere Franse kaasjes? Maak een flammkuchen met romige brie en perzik, soesjes met brie en vijgenjam of perentaartjes met brie in bladerdeeg.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.