
Kun je niet kiezen tussen een stuk brownie of een stuk tiramisu? Met dit recept hoeft dat niet! Combineer de romige mascarpone en koffiesmaak van tiramisu met de smeuïgheid van een chocolade brownie. Serveer ‘m met een laag cacaopoeder en jouw perfecte toetje is klaar. Begin op tijd, dit toetje moet 2,5 uur opstijven in de koelkast. Een dag van tevoren maken kan natuurlijk ook!
Het recept voor tiramisu brownie
Dit heb je nodig
- Een bakblik van ongeveer 24×32 centimeter
- 175 gram boter
- 150 gram pure chocolade
- 275 gram suiker
- 125 gram bloem
- 1.5 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 1 vanillestokje
- Espresso (naar smaak) – vloeibaar of 2 theelepels gemalen koffie
- 250 gram mascarpone
- 200 gram slagroom
- 30 gram poedersuiker
- Cacao – om eroverheen te strooien
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.
- Roer de suiker er doorheen als de chocolade gesmolten is.
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Meng de bloem, het bakpoeder en het vanillemerg door het chocolademengsel.
- Voeg ongeveer de helft van de espresso toe.
- Klop 1 voor 1 de eieren er doorheen.
- Giet het beslag in de vorm en bak het in 35 minuten gaar.
- Laat het afkoelen in de vorm.
- Zodra de brownie is afgekoeld, giet je de overige espresso eroverheen.
- Klop de mascarpone samen met de slagroom en poedersuiker – let op: het kan gaan schiften. Stop met kloppen zodra het geheel luchtig is.
- Bestrijk de afgekoelde brownie met de mascarponecrème.
- Bestrooi je brownie met wat cacao.
- Laat het minimaal 2,5 uur opstijven.
Meer brownie variatie vind je hier:
Hier vind je tips voor de ultieme tiramisu en het lekkerste klassieke recept:
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.