Op zondag ontbijten wij altijd met dit Franse ontbijtbroodje van bladerdeeg: de croissant! En hij is nóg lekkerder als je hem smakelijk aankleedt. Vul je croissantje bijvoorbeeld met hartig beleg, of bekleed hem met chocolade en pistachenootjes. Je kunt hem ook omtoveren tot tompouce croissant.
Tompouce croissant recept
Echt lekker, de combinatie van een tompouce en een croissant. Als echte thuisbakkers maken wij hem natuurlijk gewoon zelf. Bedek je croissants met gesmolten Ruby chocolade en vul ze met banketbakkersroom. Onderstaand recept is geschikt voor 5 stuks.
Dit heb je nodig
- 5 croissants (Maak ze zelf met dit recept)
- Banketbakkersroom (recept hieronder)
- Ruby chocolade of chocoladedruppels
- De tompouce croissant liever bedekken met glazuur? Gebruik dan dit recept.
Banketbakkersroom
Ingrediënten
- 500 gram melk
- 50 gram custard poeder
- 50 gram suiker
- 1 vanillestokje
Banketbakkersroom bereiden
- Maak een papje van de suiker, het custardpoeder en een scheut melk.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng de resterende melk aan de kook met het vanillemerg én het vanillestokje.
- Neem de pan van het vuur en voeg een kleine hoeveelheid warme melk toe aan het custardpapje.
- Roer goed door en voeg al roerende de rest van de melk toe.
- Giet alles terug in de pan, plaats de pan weer op het vuur en laat de room al roerende even goed doorkoken, tot het begint te binden.
- Laat afkoelen. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen.
Hoe maak je de tompouce croissant?
Begin met het maken van de banketbakkersroom. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Snijd de croissant open. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit mooie banen van de room in je croissant. Decoreer met de gesmolten roze chocolade. Laat hem kort afkoelen in de koelkast. Eet smakelijk!
Liever een gewone tompouce maken? Bekijk hier het recept van Robèrt, inclusief handige bakvideo.
Meer tompoucevariaties? MAXVandaag zet alle trends op een rij!
Croissant met Ruby chocolade en pistache
Houd je wel van roze chocolade, maar niet van banketbakkersroom? Bedek je croissant dan met gesmolten Ruby chocolade en decoreer de nog zachte chocolade met gehakte pistachenootjes.
Meer croissant variatie?
Zo maak je een cruffin: een croissant en muffin in één! Of bedek een croissant met zelfgemaakte pistachepasta. En dit is minstens zo lekker: cheesecake in croissantdeeg.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.