Sloffendeeg, wij zijn er dol op! Het is ons favoriete deeg van alle deegjes. De beste sloffenbodem is een beetje chewy. Niet te hard en niet te zacht.
In de meeste recepten maak je hem met amandelspijs, maar je kunt hem ook met banketbakkersroom maken. Om te voorkomen dat je deeg plakkerig wordt, gebruik je in een sloffendeeg bij voorkeur koude boter, direct uit de koelkast.
Sloffenring
Een sloffenring is een ovale bakvorm die je gebruikt om je slof in te bakken. Wil je er zelf één kopen? Je vindt hem in de grote bakwinkels. Je kunt hem ook online bestellen, via de bekende zoekmachines kom je de ring vanzelf tegen. Het is geen must om een speciale sloffenring te kopen, in een springvorm of cakevorm kun je je sloffenbodem ook bakken. Dan is het wel belangrijk om je vorm met bakpapier te bekleden, zodat je bodem niet blijft plakken. Voor kleine slofjes zijn er speciale sloffenringetjes. Maar je kunt ook een muffinvorm gebruiken.
Sloffendeeg recept
Zelf sloffendeeg maken doe je met dit basisrecept van Robèrt. Je maakt het deeg in dit recept met amandelspijs. De bodem kun je naar eigen smaak beleggen! Bijvoorbeeld met banketbakkersroom en seizoensfruit.
In deze bakvideo van gebakje met een dakje zie je hoe Robèrt het deeg maakt.
Sloffendeeg invriezen
In de vriezer kun je je sloffendeeg tot 3 maanden bewaren. Zorg ervoor dat je het deeg goed luchtdicht verpakt. Zo heb je altijd een sloffendeegje paraat als je visite krijgt!
Slof recepten
Ook zo’n zin gekregen in een lekkere slof? Maak eens een slof met advocaat, één met zomerfruit of een klassieke aardbeienslof. Hier vind je onze beste slofrecepten:
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.