De pistache chocoladereep wordt ook wel de Dubai-reep genoemd. De bedenker van de reep woont daar namelijk. Naast de pistachevulling, heeft de reep ook een enorme crunch, vanwege Kataifi die er ook in zit. Dat is wat het zo populair maakt. Kataifi zijn flinterdunne deegsliertjes. Het lijkt een klein beetje op vermicelli en wordt knapperig gebakken. Die crunch kun je je nu wel voorstellen, toch?!
Taarten met pistache
De reep is dan nu misschien moeilijk om aan te komen, maar je kunt zelf ook aan de bak met pistache! We blijven nog even in Dubai, met deze Oosterse taart van Ine. Er zitten dadels in, five spice, rozen en uiteraard het nootje.
Of wat dacht je van een klassieke pistachecake? In seizoen 11 van Heel Holland Bakt maakt Tim deze gevulde versie.
Voor de volgende taart worden de pistachenootjes vermalen tot meel. Hiermee wordt een biscuitdeeg gemaakt. In combinatie met frambozen en witte chocolade oogt deze taart prachtig!
Witte chocoladetaart met pistache
Pistachepasta
Nog voordat de tompouce croissant een hit werd, kon je al een croissant maken met zelfgemaakte pistachepasta. Heerlijk voor op een zondagochtend!
Croissants met zelfgemaakte pistachepasta
Cannoli en macarons met pistache
Variëren met Italiaanse cannoli en Franse macarons kan natuurlijk zeker. En pistache is daar ook een hele goede smaakmaker bij.
Macarontaart met pistache en lemoncurd
Nog meer inspiratie nodig?
5 heerlijke baksels met pistachenootjes
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.