E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Glutenvrije muffins met frambozen en witte chocolade

Genieten zonder gluten doe je met deze glutenvrije muffins. Fris & zoet en zo uit de oven getoverd!

Freshly,Baked,Raspberry,White,Chocolate,Muffins,Cooling,On,The,Counter

Havermout, bananen en eieren hebben we vaak allemaal wel in huis. Voeg wat zoetmakers en fruit en toe en je maakt in een mum van tijd dit verrassend makkelijke muffin recept.

Wij kozen ervoor om deze glutenvrije muffins te verrijken met amandelmeel en hennepzaad. Omdat je rijpe bananen gebruikt in dit recept, kun je de dadels ook weglaten. De witte chocolade druppels zorgen voor een extra zoetje. Hoe dan ook past de zoete smaak lekker bij een frisse, zurige tegenhanger van de frambozen. Met bosbessen of bramen zijn ze minstens zo lekker. Je kunt ze heel goed bewaren in de koelkast (4 dagen) of in de vriezer (3 maanden).

Recept voor glutenvrije muffins met frambozen en witte chocolade

Met dit recept maak je 12 grote muffins.

Dit heb je nodig

  • Muffinvorm 12 stuks
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram glutenvrije havermout
  • 2 eetlepels hennepzaad
  • 75 gram witte chocolade druppels
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 4 dadels (minder zoet? Laat deze achterwege!)
  • 100 milliliter amandel- of havermelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 gram diepvries frambozen (ook lekker met blauwe bessen of bramen uit de diepvries!)

Zo maak je de glutenvrije muffins

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Vet de muffinvorm in of vul met papieren muffinvormpjes.
  • Laat de dadels 5-10 minuten weken in warm water.
  • Maal de glutenvrije havermout tot havermeel.
  • Meng de amandelmeel, havermeel, bakpoeder, baking soda en de specerijen goed door elkaar.
  • Pureer de bananen.
  • Pureer vervolgens de dadels en meng dit met de eieren en de plantaardige melk.
  • Voeg alle natte ingrediënten samen.
  • Voeg het banaanmengsel toe aan je droge ingrediënten en meng totdat je een egaal glad beslag hebt.
  • Stort het beslag in de muffinvormpjes.
  • Druk de diepvries frambozen in het beslag.
  • Zet voor 25 minuten in de oven.
  • Controleer met een satéprikker of de muffins gaar zijn.

Meer glutenvrije recepten

Gezonde muffins met wortel

Amandelcake met frambozen-mascarponevulling

Glutenvrije brownies

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.