E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Glutenvrij bananenbrood met wortel en amandelmeel

In ons bananenbrood repertoire is er altijd ruimte voor nieuwe recepten! Dit heerlijke bananenbrood  maak je met wortels en dadels en is helemaal lactose- en glutenvrij.

bananenbrood-glutenvrij-wortel-192

Als ontbijt, tussendoortje, toetje of traktatie: wij zijn verzot op bananenbrood. Deze variant is lekker smeuïg, volledig glutenvrij én lactosevrij. Je kunt er naar hartenlust mee variëren. Voeg bijvoorbeeld rozijnen, cranberries, chocoladedruppels of stukjes noot toe.

Recept voor glutenvrij bananenbrood met wortel

Dit heb je nodig

  • Cakevorm (25cm)
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram glutenvrije havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram wortel
  • 6 dadels
  • Sap van 1/2 sinaasappel
  • 100 milliliter amandel- of havermelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de cakevorm in.
  • Laat de dadels 5-10 minuten weken in warm water.
  • Rasp de wortel met een fijne rasp.
  • Maal de glutenvrije havermout tot havermeel.
  • Pureer de bananen en voeg het wortelrasp toe.
  • Pureer vervolgens de dadels en meng dit met de eieren en de plantaardige melk.
  • Voeg alle natte ingrediënten samen en doe er het sap van een halve sinaasappel bij.
  • Meng amandelmeel, havermeel met bakpoeder, baking soda en de specerijen goed door elkaar.
  • Voeg het banaanmengsel toe aan je droge ingrediënten en meng totdat je een egaal glad beslag hebt.
  • Stort het beslag in de cakevorm.
  • Bak je bananenbrood in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.

PaascakeRoom en decoratie

Maak je dit glutenvrije bananenbrood voor een bijzondere gelegenheid? Je kunt hem dan serveren met room, aardbeien en eetbare bloemetjes. Dit baksel is dan alleen niet meer lactosevrij. Let op! De room moet je een aantal uur laten opstijven in de koelkast.

  • 3 eetlepels zure room
  • 250 milliliter verse slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Kaneel naar smaak
  • Aardbeien
  • Bakje eetbare viooltjes

Zo maak je het

  • Maak de room door 3 eetlepels zure room, slagroom, poedersuiker en kaneel met de mixer door elkaar te mengen tot een stevig mengsel.
  • Wil je de room wat zoeter maken? Voeg dan wat extra poedersuiker toe.
  • Laat de room vervolgens een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Haal voor het serveren de room uit de koelkast en verdeel het met een spatel over je bananenbrood.
  • Versier het bananenbrood tot slot met halve en hele aardbeien en de viooltjes.

Meer bananenbrood recepten

Dit recept is suikervrij, eiwitrijk, snel, simpel en super lekker!

Bananenbrood met kwark en volkorenmeel

Als je op zoek bent naar een vegan bananenbrood, ga je met dit recept blij zijn! Want dit bananenbrood is mega lekker en doet niet onder voor een niet-vegan variant.

Vegan bananenbrood

Nog een beetje extra hulp nodig bij het bakken? Met deze tips maak je het lekkerste smeuïge bananenbrood.

Ultieme bananenbrood tips

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.