Chips is een heerlijke en populaire snack, maar niet altijd de meest gezonde keuze. Deze ovenchips zijn niet alleen leuk en makkelijk om te maken, maar ook nog eens een stuk gezonder dan gefrituurde chips.
Dus of je nu een filmmiddag of een feestje hebt, op deze zelfgemaakte chips kun je lekker trakteren! In dit recept delen we hoe je een paprika- of naturel variant maakt. Je kunt natuurlijk ook experimenteren met verschillende kruiden om jouw favoriete smaak te creëren.
Ingrediënten
- 400 gram hardkokende aardappelen
- 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
- Paprikapoeder
- Zout
Zo maak je zelf chips
Recept voor +/- 4 personen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spoel de aardappelen af met koud water en dep ze vervolgens droog.
- Snijd de aardappelen in plakjes van ongeveer 2 tot 3 millimeter dikte. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline.
- Spoel de aardappelplakjes af met ijskoud water, leg ze op een stukje keukenrol en dep ze droog.
- Meng de aardappelplakjes met de olie en leg de plakjes vervolgens op de bakplaat.
- Verdeel de kruiden over de aardappelplakjes.
- Bak in 20 minuten goudbruin en keer de plakjes halverwege om.
Nog meer hartige hapjes:
10x de lekkerste hartige hapjes voor een verjaardag
Een zak chips kopen en hier vervolgens maar 1 chipje uit eten, is voor veel mensen een onmogelijke opgave. Maar waarom willen we direct de hele zak leegeten? Wetenschappers van de Duitse universiteit Erlangen-Nuremburg hebben hier een wetenschappelijke verklaring voor. Lees het artikel hierover op MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.