Tijd voor een variatie op je dagelijkse ontbijt of lunch. Met deze gezonde pannenkoeken (die zo klaar zijn!) geniet je weer extra van je maaltijd.
1. Bananenpannenkoekjes
Voor 12 pannenkoekjes
- Doe 2 bananen, 3 eieren en beetje kaneel (zoveel je lekker vindt) in een mengkom. Mix alles goed door elkaar. Een lekkere variatie: voeg blauwe bessen toe aan het beslag.
- Vet de pan in met een beetje olijfolie en giet met een lepel het beslag in de pan.
- Keer de pannenkoekjes om en serveer ze met stroop, banaan of iets anders dat je lekker vindt.
2. Vegan bananenpannenkoekjes
Voor 4 pannenkoekjes
- Meng voor de vegan variant 180 gram havermout, 2 rijpe bananen, 2 theelepels bakpoeder en 300 milliliter water. Is het beslag te dun? Voeg dan iets meer havermout toe. Vind je het beslag te dik? Voeg dan wat extra water toe.
- Mix het beslag goed door elkaar en vet de pan in met een beetje olijfolie.
- Bak de pannenkoekjes een paar minuten in de pan en smullen maar.
3. Pannenkoekjes met spinazie
Recept voor 14 pannenkoekjes
Ingrediënten
- 150 gram babyspinazie (naar smaak)
- 3 bananen
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanille extract
- 240 milliliter amandelmelk
- 125 gram havermout
- Olijfolie
Zo maak je het
- Maal alle ingrediënten fijn in de blender.
- Doe een beetje olijfolie in de pan en schep het beslag in de pan.
- Na een tijdje even omdraaien en ze zijn klaar om opgegeten te worden.
- Serveer de pannenkoekjes bijvoorbeeld met maple siroop en blauwe bessen.
4. Pannenkoekjes met havermout en bosbessen
Recept voor 6 stuks
Ingrediënten
- 150 gram fijne havermout
- 2 eieren
- 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 200 milliliter havermelk
- 250 gram bosbessen
- 2 eetlepel water
- Olijfolie
Zo maak je het
- Meng de havermout, eieren, het bakmeel en de havermelk door elkaar met een mixer of in de blender.
- Doe een beetje olie in de pan en bak de pannenkoekjes.
- Maak de bosbessensaus door het met het water te koken in de pan, ongeveer 10 minuutjes.
- Extra lekker als je ze warm opeet!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.