Gezonde bakkers opgelet, er staat een overheerlijk recept voor gezonde muffins voor je klaar! Deze carrot cake muffins zijn makkelijk en snel gemaakt. Ze zijn de perfecte keuze voor een snel en voedzaam ontbijt of tussendoortje. Niet alleen voor jezelf, ook voor kinderen is het een echte traktatie.
Gezonde basis
Deze gezonde muffins bevatten geen toegevoegde suikers, maar zijn gezoet door banaan en een beetje agavesiroop. De combinatie van havermeel (kies indien nodig een glutenvrije variant) en amandelmeel geeft deze muffins een vezelrijke en voedzame basis. De wortel zorgt niet alleen voor een beetje zoetheid, maar is ook een leuke verstopte groente! Zo krijg je in een lekkere snack al wat groente binnen. Zeker voor kinderen is dat natuurlijk mooi meegenomen. Deze muffins zijn lactosevrij en, als je voor glutenvrije havermeel kiest, ook helemaal glutenvrij.
Hoe kun je gezonde muffins bewaren?
Deze carrot cake muffins zijn makkelijk van tevoren te maken. Met een voorraadje in huis heb je altijd een snelle gezonde snack bij de hand. Ook ideaal voor de drukke ochtend. Schotel het hele gezin deze gezonde muffins voor en iedereen begint zijn dag goed! Afgebakken muffins bewaar je het beste luchtdicht in de koelkast. Verpak ze goed, zodat er geen andere smaken en geurtjes uit de koelkast in kunnen trekken. Ze blijven ongeveer een week goed. Invriezen kan ook, verpak ze dan goed luchtdicht. In de vriezer blijven ze tot 3 maanden goed.
Smaakvariaties
Dit recept leent zich goed voor variatie. Je kunt de pecannoten vervangen door walnoten of hazelnoten. De rozijnen door ander fijngesneden gedroogd fruit. Ook lekker: roer 50 gram pure chocolade door het beslag! En heb je nog een verrimpeld appeltje op de fruitschaal liggen? Snijd deze dan in kleine blokjes en roer hem door je beslag.
Recept voor gezonde muffins met wortel
Met dit recept maak je ongeveer 12 muffins. Je hebt alleen muffin bakvormen + papiertjes en een mixer nodig.
Dit heb je nodig:
-
50 gram amandelmeel
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 150 gram geraspte wortel
- 50 gram agavesiroop
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 theelepels kaneel
- 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
- Snuf zout
- 100 gram pecannoten
- 50 gram rozijnen
Zo maak je gezonde muffins:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de muffinpapiertjes over de bakvormen.
- Mix de eieren met de agavesiroop luchtig op de hoogste stand van de mixer.
- Pureer de bananen en hak de pecannoten grof.
- Meng de pecannoten en rozijnen met een beetje havermeel. Zo krijgen ze een griplaagje en zakken ze niet naar de bodem van je muffins.
- Zeef en meng de havermeel, amandelmeel, zout, kaneel, speculaaskruiden en bakpoeder.
- Spatel dit meelmengsel door de luchtige eieren.
- Voeg de bananenpuree toe en roer goed door.
- Voeg tot slot de geraspte wortel en de gehakte pecannoten en rozijnen toe.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Bak jouw gezonde wortelmuffins in zo’n 20 minuten goudbruin en gaar. Als een prikker er droog uitkomt, zijn ze goed.
- Tip: Check na een kwartier of de muffins niet te bruin worden. Als dat het geval is, kun je ze afdekken met aluminiumfolie en verder laten bakken tot ze gaar zijn.
Meer gezond bakken
De smaak te pakken en zin om meer gezonde creaties uit de oven te toveren? We hebben genoeg lekkere en gezonde recepten voor je klaarstaan!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.