Koekjes hoeven echt niet altijd ongezond te zijn. Met deze recepten maak je gezondere koekjes: die kun je gewoon kunt meenemen als tussendoortje, bijvoorbeeld naar je werk. Vind je deze recepten nog te zoet? Suiker, siroop of honing is natuurlijk heerlijk in een koekje, maar een zoete smaak kun ook je bereiken door (gepureerd) fruit toe te voegen.
Haverkoekjes
Makkelijk, lekker én… gezond? Met deze haverkoekjes van Robèrt vier je bij elk kopje thee een klein feestje!
Havermout gember hazelnootkoekjes
Verslavend lekker, deze koekjes met havermout en gember! Je maakt ze in een handomdraai, helaas zijn ze nog sneller op…
Gezonde chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies gezond? Deze wel! Doordat je havermout en kokosolie gebruikt zijn ze een stuk gezonder dan de normale koekjes. En gelukkig nog steeds erg lekker!
Dit heb je nodig:
- 100 gram havermout
- 90 gram volkoren meel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 21 gram kokosolie
- 1 groot ei
- 1 theelepel vanille extract
- 120 milliliter agavesiroop
- 42 gram chocolade chips (puur)
- Chai kruidenmix (zo maak je dat)
Zo maak je de koekjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de droge (havermout, meel, bakpoeder, zout en chai kruidenmix) en natte ingrediënten (kokosolie, ei, vanille extract en agavesiroop) in twee verschillende kommen.
- Voeg het dan samen en roer de chocolade chips erdoor met een spatel.
- Koel het koekjesdeeg 30 minuten.
- Schep deeg op de ovenplaat met bakpapier en druk ze iets plat.
- Bak ze voor 10 tot 15 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.
Nog meer koekjes!
Volg het Koekjescollege van Robèrt, waarin hij je alles uitlegt over zetdeeg, wrijfdeeg, roerdeeg en kookdeeg.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.