E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gezond bakken met havermout, zo maak je baked oats

Af en toe kunnen we wel wat variatie gebruiken in ons dagelijkse ontbijtje. Dat kan met baked oats, oftewel: gebakken havermout. Dat wordt weer elke dag genieten van je maaltijd.

Baked oats

Bananenpannenkoekjes, muffins of havermoutpap. Je kunt allerlei lekkers maken van havermout. En je kunt het natuurlijk ook bakken: maak een beslag met ingrediënten die je lekker vindt en bak het af in de oven. Dat wordt genieten!

Het verschil tussen havervlokken en havermout

In de winkel zie je af en toe dat de verschillende termen nog door elkaar gebruikt worden. Er zit echter wel een verschil tussen havervlokken en havermout. Havervlokken zijn grove havervlokken en havermout is gemaakt van fijne havervlokken. Met die laatste variant gaan we aan de slag in dit recept.

Baked oats recept

Dit heb je nodig:

  • 40 gram havermout
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • Stukjes appel, blauwe bessen, aardbeien (alles wat je maar lekker vindt).

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd het fruit in kleine stukjes en meng alle ingrediënten door elkaar.
  • Zet de baked oats voor een kwartiertje in de oven en smullen maar!
  • Doe er eventueel nog wat extra fruit, yoghurt of siroop op als topping.

Havermout, maar dan net even anders:

Havermout met een twist

Havermout-gember-hazelnootkoekjes

Gezonde pannenkoeken: 4 recepten

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.