Dat we fan zijn van bladerdeeg schuiven we niet onder stoelen of banken. Dit gemakkelijke en lekker zoete recept is klaar in een handomdraai én je hebt maar 4 ingrediënten nodig. Wat wil je nog meer?
Bladerdeeggebakjes met appel
Dit heb je nodig:
- Appel (of peer)
- Honing
- Bladerdeeg (zelf bladerdeeg maken doe je zo)
- Ei (om het deeg te bestrijken)
En zo maak je het:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd plakjes appel (of peer als je dat lekkerder vindt).
- Spuit in een zigzag honing op de bakplaat. Ter grootte van ongeveer 5 appelschijfjes. Laat wat ruimte tussen de verschillende zigzags.
- Leg plakjes appel op de honing en herhaal dit ook op de andere baantjes honing.
- Snijd plakjes bladerdeeg en leg die over de appel met honing heen. Doe dit ruim, zodat de bladerdeeg er goed omheen valt en je een lekkere korst krijgt.
- Kluts een eitje door elkaar met een vork en smeer het ei met een kwastje over je bladerdeeggebakjes.
- Bak af in ongeveer 12 minuten.
- En dan: omdraaien en smullen maar!
Alles over bladerdeeg
Waarom moet je prikken in het deeg? En wat is het verschil tussen croissantdeeg? Je leest het in dit artikel over bladerdeeg.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.