We zijn altijd op zoek naar manieren om ijs te eten, want van ijs krijg je nooit genoeg. Dit keer: ijscake. IJs, maar dan gemaakt in een cakevorm. Het is hartstikke handig, ziet er leuk uit en is ook nog eens onwijs lekker!
IJscake maken
Dit heb je nodig:
- Vloeibaar ijs in een smaak die je lekker vindt.
- Houten ijsstokjes
- Cakevorm
Zo maak je het:
- Bekleed een cakevorm met plastic folie.
- Maak het ijs in een smaak die je lekker vindt. Mix bijvoorbeeld 250 gram bevroren zomerfruit met 120 milliliter plantaardige yoghurt of melk.
- Giet het daarna in de cakevorm en dek het af met aluminimumfolie.
- Prik er gaatjes in, zodat daar de ijsstokjes doorheen kunnen. Houd wel afstand tussen de stokjes, zodat je net als bij een cake plakken kunt snijden.
- Zet de cakevorm in de vriezer tot het goed hard is (een paar uur).
- Haal de cakevorm uit de vriezer, haal de ijscake uit de vorm en snijd de ‘cake’ in plakjes.
- En dan smullen maar!
- Tip: smelt chocolade en sprenkel dit over de ijsjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.