E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Geen ijstaart, maar ijscake: zo maak je het!

Hoewel je ijs het hele jaar door kan eten, smaakt het net wat lekkerder wanneer het buiten warm weer is. Heb je geen ijsvormpjes? Geen probleem! We maken ijs gewoon in de cakevorm.

IJscake

We zijn altijd op zoek naar manieren om ijs te eten, want van ijs krijg je nooit genoeg. Dit keer: ijscake. IJs, maar dan gemaakt in een cakevorm. Het is hartstikke handig, ziet er leuk uit en is ook nog eens onwijs lekker!

IJscake maken

Dit heb je nodig:

  • Vloeibaar ijs in een smaak die je lekker vindt.
  • Houten ijsstokjes
  • Cakevorm

Zo maak je het:

  • Bekleed een cakevorm met plastic folie.
  • Maak het ijs in een smaak die je lekker vindt. Mix bijvoorbeeld 250 gram bevroren zomerfruit met 120 milliliter plantaardige yoghurt of melk.
  • Giet het daarna in de cakevorm en dek het af met aluminimumfolie.
  • Prik er gaatjes in, zodat daar de ijsstokjes doorheen kunnen. Houd wel afstand tussen de stokjes, zodat je net als bij een cake plakken kunt snijden.
  • Zet de cakevorm in de vriezer tot het goed hard is (een paar uur).
  • Haal de cakevorm uit de vriezer, haal de ijscake uit de vorm en snijd de ‘cake’ in plakjes.
  • En dan smullen maar!
  • Tip: smelt chocolade en sprenkel dit over de ijsjes.

Nog meer ijstips:

Zo maak je gezond ijs

Zelf ijs én hoorntjes maken!

Gezond ijs maken zonder ijsmachine

Banaan pindakaas ijs maken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.