Wist je dat ook kunt bakken met yoghurt? In dit gemakkelijke recept voor muffins kun je het verwerken, en dat zorgt voor een lekkere frisse smaak die perfect past bij de zomer.
Welke yoghurt is gezond?
Er bestaan heel veel verschillende varianten. Mager, vol, Grieks of plantaardig. En dat is nog lang niet alles. Volgens het Voedingscentrum kun je het beste kiezen voor de magere of halfvolle variant wanneer je zoekt naar de gezondste keuze. Die zijn het meest naturel en bevatten geen toegevoegde suikers.
Zo maak je zelf muffins:
Dit heb je nodig:
- Een ei
- 40 gram zonnebloemolie
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 120 gram (plantaardige) yoghurt
- 100 gram suiker
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng het ei, de olie, yoghurt en suiker door elkaar met de mixer.
- Voeg geleidelijk het zelfrijzende bakmeel toe en meng alles tot een glad beslag.
- Als je het lekker vindt kun je nog kaneel toevoegen aan het beslag.
- Giet het beslag in de muffinvormpjes en bak de yoghurt muffins af in ongeveer 20 minuten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.