Toetje: cheesecake met framboos
Dit is een super feestelijk toetje met framboos! Een leuke laatste gang van je feestmaal, ook perfect om samen met kids te maken. Deze frisse en romige cheesecake met framboos in een glaasje is gegarandeerd een succes. Gebruik voor een vegan variant plantaardige slagroom en vegan roomkaas.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 100 gram koekjes
- 200 gram (plantaardige) slagroom
- 130 gram kristalsuiker
- 200 gram (vegan) roomkaas
- 1 theelepel vanille-extract
- 75 gram frambozen uit de diepvries
- 100 gram verse frambozen
- 4 mooie glazen of schaaltjes
Zo maak je het
Verkruimel de koekjes. Klop de slagroom met 100 gram suiker stijf. Voeg de roomkaas en vanille toe en mix tot een geheel. Verwarm de diepvries frambozen met de overige suiker in een pannetje tot een sausje. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel de koekkruimels over de 4 glaasjes. Schep daarop om en om het roomkaasmengsel en het frambozensausje. Verdeel bovenop de verse frambozen. Laat tenminste een uurtje opstijven in de koelkast. Serveer met de resterende slagroom. Eet smakelijk!
Meer toetjes inspiratie?
Bekijk 10 gezonde toetjes!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.