Fluffy American pancakes, wie houdt er nu niet van? Of je ze nu als ontbijt, lunch of toetje eet, pancakes zijn altijd een feestje. Omdat je met deze kleine pancakes meer kunt maken, heb je lekker veel om van te genieten! Serveer ze met een flinke scheut maple siroop en vers fruit voor een extra feestelijk gerechtje.
Waar komen pannenkoeken vandaan?
Wist je dat pannenkoeken wereldwijd geliefd zijn? Niet alleen in Nederland, maar in heel veel landen worden ze gegeten. Maar waar komen pannenkoeken eigenlijk vandaan? Dat is een mysterie! Het idee om melk, meel en eieren te mengen tot een beslag, is waarschijnlijk al zo oud als de steentijd.
Wat we wél weten, is waar de pannenkoekenmix vandaan komt: die komt uit de Verenigde Staten. En ben je benieuwd hoe ze in andere landen hun pannenkoeken eten? Dat lees je op MAX Vandaag.
Recept voor fluffy American pancakes
Dit heb je nodig:
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 90 gram melk
- 1 eetlepels basterdsuiker
- 1 ei
- Boter of olijfolie
- Vers fruit
- Ahornsiroop of maple siroop
Zo maak je het:
- Doe het zelfrijzend bakmeel, melk, ei en basterdsuiker in een mengkom en mix het door elkaar met een garde.
- Laat het beslag zo’n 10 minuten rusten.
- Vet de pan in met een klein beetje boter of olijfolie.
- Schep met een lepel kleine beetjes van het beslag in de pan, zodat het kleine pancakes worden.
- Bak de pancakes en draai ze één keer om.
- Serveer ze met vers fruit en ahorn- of maple siroop.
Kun je geen genoeg krijgen van pannenkoeken? Ga dan aan de slag met deze pannenkoekentaart, gevuld met slagroom en karamel. Of wat dacht je van deze Koreaanse pannenkoeken?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.