E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Eiwitrijke snacks: 7 lekkere recepten

Eiwitten geven je een verzadigd gevoel en extra energie. Hier vind je 7 recepten voor eiwitrijke snacks om de dag mee door knallen!

proteine-koeken-sporten

Eiwitten geven je een verzadigd gevoel en extra energie. Ook kunnen ze je stofwisseling versnellen en stabiliseren ze je bloedsuikerspiegel. Met gezonde tussendoortjes vol met eiwitten kom je de dag wel door. Bekijk hier lekkere eiwitrijke snacks om thuis, op het werk of onderweg van te genieten!

1. Eiwitrijke koeken

Deze kanjers van koeken kunnen op elk moment van de dag. Ze smaken extra goed voor of na je workout. Super vullend, voedend, lekker en vooral: vol met eiwit!

Dit heb je nodig

  • 2 bananen
  • 60 gram proteïne poeder (vanille)
  • 90 gram havermout
  • 2 eetlepels 100% pindakaas
  • 2 eetlepels cacao nibs
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel vanille extract

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg.
  • Verdeel hoopjes deeg over de bakplaat. Zorg voor genoeg tussenruimte, zodat ze niet tegen elkaar aan smelten tijdens het bakken.
  • Bak de koeken in zo’n 12 – 15 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

Blanke amandelen in een schaaltje op een aanrecht.2. Pinda’s en noten

Een handje pinda’s of noten(mix) is een makkelijk tussendoortje en een goede manier om snel extra eiwitten binnen te krijgen. Pinda’s bevatten 26 gram eiwit per 100 gram. Notensoorten met veel eiwitten zijn amandelen (21 gram eiwit per 100 gram), cashewnoten (21,2 gram eiwit per 100 gram) en pistachenoten (23,8 gram eiwit per 100 gram). Ben je een zoetekauw? Kies dan voor een notenmix met gedroogd fruit.

Ook lekker met pistache:

Croissant met pistachepasta

3. Hüttenkäse

Hüttenkäse is rijk aan eiwitten en bevat weinig vet. Lekker op een cracker of door een salade! Of maak er deze pannenkoekjes mee.

Eiwitrijke pannenkoekjes met hüttenkäse

Perfect als je ’s ochtends wat tijd over hebt; eiwitrijke pannenkoekjes! Garneer ze met een paar stukjes fruit naar keuze en je hebt een vullend en verantwoord ontbijt of een lekkere snack voor onderweg.

Dit heb je nodig
  • 100 gram havermout
  • 2 eieren
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 banaan
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • Scheutje amandelmelk
  • Olie om in te bakken
Zo maak je het
  • Mix alle ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een egaal beslag. Voeg het scheutje amandelmelk toe als het beslag nog te dik is.
  • Verhit wat olie en schep steeds een hoopje beslag in een bakpan.
  • Bak aan beide kanten goudbruin.
  • Garneer de pannenkoekjes met fruit naar keuze.

Gekookt ei4. Gekookt eitje

Simpel maar fijn: een gekookt eitje als snack. Lekker en vullend! Gekookte eieren kunnen 4 dagen tot maximaal 1 week bewaard worden in de koelkast. Zijn de eieren gepeld, bewaar ze dan in een schaal water in de koelkast.

Meer over het bewaren van eieren

5. Lekker fris: kwark met toppings

Met een schaaltje kwark, Griekse yoghurt of skyr krijg je makkelijk veel eiwit binnen. Kies je liever voor een plantaardige kwark, let dan goed op de voedingswaarde. Lekker met een flinke snuf kaneel en een hand blauwe bessen.

Optioneel: kies voor een eiwitrijke toevoeging zoals:

  • Hennepzaad
  • Chiazaad
  • Handje (gehakte) pompoenpitten
  • Gehakte amandelen

Gezonde snack, geroosterde kikkererwten op borrelplank6. Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten zijn een goede plantaardige bron van eiwitten. Gekruid en geroosterd uit de oven smaken ze extra lekker. Lekker om uit het vuistje te eten, of om door een salade te doen.

Dit heb je nodig

  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 0,5 theelepel komijn
  • Snufje zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht en bekleed een bakplaat.
  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan.
  • Dep de kikkererwten zo droog mogelijk met een theedoek.
  • Doe de kikkererwten, olijfolie en kruiden in een kom en meng dit goed door.
  • Verdeel de kikkererwten over een bakplaat.
  • Bak de kikkererwten krokant in 20 minuten. Schep de kikkererwten halverwege goed om.
  • Zet de grillstand aan en bak de erwten nog eens 5 minuten.

Proteine bananenbrood met appel7. Eiwitrijk bananenbrood

Dit bananenbrood is de perfecte snack als ontbijt of tussendoortje. Hij is niet alleen super lekker, maar ook heel gezond. En je hebt hem in een oogwenk op tafel staan.

Bekijk het recept

Bakken met eiwitpoeder? Je leest er hier meer over!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.