Bakken met eiwit
Wat kun je maken van eiwitten? Nou, genoeg! Meringue schuimpjes, maar ook macarons, madeleines, financiers en spekjes. Zo verspil je niks van je eieren en heb je nog een lekker baksel op tafel staan ook.
Meringue
Hollands, Frans, Duits of Italiaans: er bestaan heel veel varianten van meringue. Maar lekker, dat is het zeker. Je denkt misschien: eiwitten opkloppen met suiker, hoe moeilijk kan het zijn? Toch wordt vaak licht over gedacht, maar een perfect eindresultaat luistert nauw. Daarom: de belangrijkste tips volgens Robèrt en handige recepten.
Madeleines
Een madeleine is een schelpvormig cakeje. Zoet, fluweelzacht, mét een buikje. Met dit recept van Robèrt maak je klassieke Franse madeleines.
Chocoladefinanciers
Ze lijken misschien een beetje op madeleines door hun buikje, toch zijn het 2 verschillende baksels. Deze chocoladefinanciers maak je met pure chocolade, lekkere nootjes en natuurlijk met eiwitten.
Macarons
Macarons zijn er in ontelbaar veel smaken en kleuren. Ze staan bekend als lastig te bakken koekjes. Gelukkig is daar Robèrt. Hij legt je stap-voor-stap uit hoe je mooie macarons maakt.
Spekjes
Spekjes: daar blijf je van dooreten. Met dit recept maak je ruitspekken.
Bakken met eidooiers
Eidooiers kun je gebruiken voor het bestrijken van je baksels, zoals een boterkoek, maar je kunt er nog meer mee maken.
Advocaat
De lekkere alcoholische versnapering advocaat is super lekker in baksels. Hoe maak je het zelf? Hier vind je ’t recept.
Vanillesaus
Over de tarte tatin, apfelstrudel, appelflappen of crêpes: vanillesaus! Je maakt het al met 5 ingrediënten, waaronder eidooiers.
Pâté à bombe of parfait
Een pâté à bombe is hetzelfde als een meringue, alleen gebruik je in dit geval geen eiwitten, maar eidooiers. Een fijne basis voor een mousse als je wat zwaardere smaken gebruikt. Parfait wordt ook wel stilstaand ijs genoemd. Het is eigenlijk een luxe ijssoort, die je zonder ijsmachine maakt. Robèrt legt je uit hoe je het maakt.
Crème brûlée
Crème brûlée is een super populair toetje. Maar in dit recept wordt het verwerkt in een taart, die ook nog eens glutenvrij is. Je kunt het recept natuurlijk ook gebruiken voor een ‘normale’ crème brûlée.
Pastel de nata
Ken je deze lekkernij al? Pastel de nata (of in het meervoud Pasteis de nata) komt oorspronkelijk uit Portugal en bestaat uit een combinatie van bladerdeeg met een vulling van onder andere citroen, vanille en kaneel. Het oorspronkelijke recept, dat afkomstig is uit een bakkerij in Lissabon, is geheim maar dit recept komt aardig in de buurt.
Hoe kun je eieren het beste bewaren?
Bakken zonder ei
Zijn je eieren op? Dan kun je ook heel makkelijk bakken zonder ei. Hier vind je tips & recepten!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.