Hartige cupcakes met ei
Muffins hoeven echt niet alleen maar zoet te zijn. Deze ei muffins zijn gevuld met (je raadt het al) ei, in combinatie met verschillende groentes. Je bakt ze precies hetzelfde als ‘gewone muffins’, maar de bereiding gaat net even anders. Heerlijk als ontbijt, maar ook om mee te nemen als lunch.
1. Ei muffins met spek
Voor +/- 6 muffins
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak ongeveer 50 gram spek knapperig in de pan.
- Klop 4 eieren los in een kom en voeg het spek, 100 gram Parmezaanse kaas en kruiden (naar smaak) toe. Je kunt ook nog groentes naar smaak toevoegen, mocht je dit lekker vinden. Zoals prei of broccoli.
- Meng alles door elkaar en vul de ingevette muffinvorm met het ‘ei-beslag’.
- Bak de ei muffins in een ongeveer een kwartiertje af en smullen maar!
2. Ei muffins met zalm en spinazie
Voor +/- 6 muffins
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Wok 200 gram spinazie in een pan tot het begint te slikken, laat het niet te zacht worden.
- Klop 4 eieren los in een kom en voeg ongeveer 100 gram zalm en de spinazie toe, met een snufje zout.
- Meng alles door elkaar en vul de ingevette muffinvorm met het ‘ei-beslag’.
- Bak de ei muffins in een ongeveer een kwartiertje af.
3. Vegetarische ei muffins met tomaat en mozzarella
Voor +/- 6 muffins
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd tomaten in kleine blokjes, zoveel als je zelf lekker vindt. Snijd ook de mozzarellabol in blokjes. En maak kleine snippers van een handjevol basilicumblaadjes.
- Klop 4 eieren los in een kom en voeg de rest van de ingrediënten toe aan de eieren.
- Meng alles door elkaar en vul de ingevette muffinvorm met het ‘ei-beslag’.
- Bak de ei muffins in een ongeveer een kwartiertje af.
Zo kun je ei muffins bewaren
Heb je een hele lading muffins gebakken? Dan kun je ze gewoon invriezen voor een aantal weken. Mits je ze wel luchtdicht verpakt.
Toch liever zoete muffins?
Probeer dan deze ontbijtmuffins met banaan en kaneel.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.